Jeg leser det jeg har lyst til å lese -- ikke det noen definerer som noe jeg lese.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 45 svar.

Enig i det Lillevi :)
Jeg leser det jeg vil, men jeg tar med glede imot tips om bøker som andre mener er gode. Har fått med meg mange gode bøker etter anbefalinger fra andre, men jeg løper ikke avgårde for å kjøpe en anbefalt bok før jeg har sjekket den opp og vurdert om den kan være noe for meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kunne ikke vært mer enig! Men poenget med slike lister - slik jeg ser det - er at man kan bli inspirert til å oppdage bøker som man kanskje ikke ville funnet frem til på egen hånd, men som virkelig er lesverdige. Til syvende og sist er det selvfølgelig en selv som avgjør hva man ønsker å bruke tiden sin på ... ;-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Ikke jeg heller Lillevi, men jeg har nå i et anfall av overmot kjøpt flere av bøkene som står på listen, og så klarer jeg aldri å samle mot nok til å komme i gang. Jeg er med på å lese en bok i måneden, men det er bare for å bli ferdig med de bøkene som står i hyllene og som jeg egentlig har veldig lyst til å lese, de har bare blitt nedprioritert. Jeg har ingen planer i hele verden om å lese alle bøkene på listen, er alt for mange der som jeg ikke finner interessante for fem øre. Et eksempel er "Ringenes herre", den står på listen, men den kommer aldri over terskelen til mitt hjem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg har heldigvi kjempa meg gjennom Ringenes Herre, medan eg gjekk på vidaregåande, så den slipper eg å ta stilling til. Men om eg skulle stå i fare for å lese heile lista, blir det mest sannsynleg heile lista utanom John Irving.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du burde unne deg Hotell New Hampshire!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har lese både Enke for et år og ein del noveller, og eg har liksom ikkje latt meg begeistre. Snarare tvert imot.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjære bamser,

jeg syntes ikke det var noe gøy å kjempe seg gjennom Ringenes Herre, så.. jeg bare avbrøt den. Please, !! la det være sånn når det gjelder bøker I DET MINSTE hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg orket heller ikke å "kjempe" meg gjennom RH. Måtte kjempe meg litt gjennom filmene også, men tenkte jeg ville se hva så mange synes var så bra. All den ondskapen og de ekle skapninger ble litt for mye for meg.

Vanligvis avbryter jeg bøker jeg synes er et ork å lese, men leste faktisk ferdig Siste natt i Twisted River- John Irving, fordi jeg har lest alle de andre han har gitt ut på norsk. Brukte laang tid.

Var tidligere litt flau over å ikke klare å fullføre så mange bøker, men har vokst fra det. Gidder ikke å kaste bort tiden på noe som kjeder eller irriterer meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har laget en kategori som heter "livet er for kort". Her legger jeg bøker jeg ikke har lest ferdig rett og slett for at det var noen med dem som gjorde at de ikke fenget. Nå er ikke listen min her inne så lang da jeg er lat og sikkert mest sannsynlig: rett og slett fordi jeg ikke husker alle de "avbrutte"....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg tar ingenting for å leggje vekk bøker som ikkje fenger. Og når eg har lese ein fjerdedel av boka, utan å la meg engasjere, gidd eg sjeldan meir. Når det gjeld ringenes herre, kjende eg meg litt snurt då filmane kom året etter at eg hadde kjempa meg gjennom boka for å få vite korleis det gjekk til slutt. Då kunne eg fått vite korleis det gjekk til slutt, utan å lese side opp og side ned om krig og snakkande tre. (Nei, eg er ikkje i fantasy-gjengen).

Eg er einig i at lesing skal vere lystbetont. Derfor tenker eg det er viktig at dei som eventuelt vil vere med på å lese ei bok i månaden frå lista, skal ha lyst til det :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har faktisk to av John Irving liggende, men om jeg liker dem eller ikke vil jo tiden vise. Fantasy og vampyrbøker har aldri tiltalt meg, så det er derfor jeg trekker fra "Ringenes herre" hele tiden, har ikke noe imot boken, det er bare ikke min lesesmak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det meste av John Irving er velig bra, men du må nok ha sansen for det litt rare og det som er annerledes. Jeg likte ikke siste boken, nevnt tidligere i tråden, men ellers har jeg likt de andre, men synes de første er best. Jeg liker noe fantasy, som Harry Potter, men Ringenes Herre ble litt voldsomt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er "Siderhusreglene" og "Garps bok" jeg har på vent. Når det gjelder "Siderhusreglene" så har jeg sett filmen og likte den, men eller vet jeg egentlig svært lite om hans forfatterskap, bare det jeg har hørt fra forskjellige. Jeg har ikke noe imot det litt rare, så lenge det finnes et snev av virkelighet i det. Har sett noen Harry Potter-filmer og det er helt OK, men ikke nok til at jeg bryr meg med å lese det. Og "Ringenes herre" er rimelig langt unna min smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har kanskje skrevet noe om dette før, men anbefaler begge bøkene. Rare, men jo, realistiske. Siderhusreglene er litt tøffere til tider, men det er så lenge siden jeg leste dem at jeg sikkert har glemt mye.

Jeg liker ungdomslitteratur fantasy som Harry , Skammarserien og til og med Twillight-serien. Har ingen problemer med å drømme meg vekk i dette selv om jeg leser mest "voksenlitteratur". Kan også kose meg med bøker for barn. Leser Dr Proktor- bøkene for datteren min, og koser meg veldig med det. Hun er forøvrig ikke like ivrig, vil aller helst lese Donaldblader for tiden:(

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg valgt Irving-bøker som er verdt å lese da, forstår jeg. Det er bra.

Er lenge siden jeg leste ungdomslitteratur nå, men har blitt litt nysgjerrig på den nye serien om "Uglies" og "Pretties", for det er et tema som interesserer meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du om de er å få på norsk? Så veldig interessant ut både for meg og for tenåringen min:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første i trilogien, altså Uglies-boka, ble utgitt på norsk nå tidligere i år av Schibsted. Tittelen er ikke oversatt på den norske utgaven.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det aner jeg ikke, men jeg har skjønt at de er såpass populære at om de ikke finnes på norsk nå, så blir de sikkert oversatt i nærmeste fremtid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet (fra en tidligere tråd) at jeg har Ann Christin med meg når jeg trekker fram Irvings En bønn for Owen Meany - jeg har ikke lest alt av Irving, men en fem-seks - og i tillegg til den On writing-boken hans (den er glitrende!), så synes jeg Owen Meany er det aller beste han har skrevet. Altså av det jeg har lest. Nydelig, rørende, gripende - og Irving-rart også. (Har ikke lest den siden tidlig 1990-tall, kom jeg på nå, men...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg ikke, men den har jeg også hørt mye godt om. Irving-bøkene mine er kupp fra en bruktbutikk, og "En bønn for Owen Meany har jeg ikke sett i butikken der, men den kan du jo få i morgen for alt jeg vet. Så jeg kan vel være litt på utkikk selv om jeg har kjøpestopp, når en pose bøker koster 50 kroner så telles det jo ikke, eller...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, nemlig. Det er vel snarere slik at du får minuspoeng om du ikke stapper posen helt full - for det blir jo nærmest å kaste penger ut av vinduet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt riktig, når man får en pose full for 50 kroner og en enkelt bok koster 10 kroner, da kjører man på en pose så full at den ber om nåde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Havnet i et dilemma sist jeg var i bruktbutikk: de hadde en veldig liten bokavdeling, og der var det én bok jeg kunne tenke meg. Og så hadde de en-pose-for-femti-kroner-tilbud. Jeg vandret rundt med min ene bok i hånden en ti minutters tid mens jeg forsøkte å tenke ut en snedig måte å slippe å betale femti kroner for én bok (nei, det stod ikke noe om stykkpris! Og jeg er ikke så god til å prute akkurat overfor misjonsdamer). Til slutt ga jeg rett og slett opp og satte bare boken tilbake i hyllen... Aparte oppførsel, jeg vet det, jeg vet det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har vært i samme situasjon et par ganger jeg, men aldri i den butikken jeg snakket om her, for forøvrig også er en sånn misjons-butikk. Men her har de en stor bokavdeling, og en mann som stikker innom av og til som liker å anbefale bøker. Men på loppemarked en gang så var den 50 kroner for en pose og ikke noen oppgitt pris for en og en bok, og jeg fant to bøker jeg ville ha. Jeg løste det ved å ringe inn forsterkninger, så kjøpte vi en full pose på deling og betalte bare noen kroner hver.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Smarting. Du pruter ikke - du går for full pott og broderlig deling av byttet etterpå. Åpenbart et funn med deg som utenriksmini... U-min (for langt å skrive hele tittelen sånn til hverdags).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi kan forkorte det til u-min, spesielt på denne tiden av døgnet. Da søker jeg korte og enkle løsninger:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg for min del skal prøve å gå for den aller korteste og presumptivt enkleste akkurat nå; god natt, og sov godt!!! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk det samme! Drøm søtt om Prinsesse Ragnhild:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du - helt alvorlig så drømte jeg sist natt at den gamle Baptistkirken i min barndomsby var i ferd med å bli håndarbeidshus (ja, kirken er til salgs, og jeg har snakket med bai om garn og håndarbeid, både her og på Ravelry) - så det kan godt være at det blir et ragnhildsk islett over drømmene mine til natten. I så fall får jeg mer å fnise over på gaten i morgen... Ønsker selvfølgelig deg en like begivenhetsrik(?) natt... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ukjent for meg. Får søke etter bokdata;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest om dem her inne, så du behøver ikke gå så langt. Lurer på om det var Tone Lilleenget By som anbefalte dem i en tråd, men er ikke helt sikker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det at bokelskere trekker oss opp - har både positive og negative sider. Vi inspirerer hverandre, men det må aldri bli slik at vi presser hverandre med hensyn til hva vi skal lese.
Lytt til magefølelsen din! Jeg vil aldri gå for en ""hundre bøker du må lese før du dør"-liste. Les det du "egentlig har veldig lyst til å lese"!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Cathy har komme med samme innvendingane som deg lenger nede i tråden, og dei er grundig besvart der. Det er jo opp til ein sjølv å velje om ein vil vere med på slike ufordringar. Det går jo an å la dei som synest slikt er morsomt få lov til å delta i fred, og bare la vere å melde seg på, viss ein synest det heile er dødsteit.

Det er nokon her som skal lese Ibsens samlede i 2011. Og det er heilt greit for meg at dei gjer det. Eg las så mykje av det, i 2006 då eg tok nokre Ibsenkurs, at eg kjenner meg metta på livsløgner for ei tid framover og kjem ikkje til å slenge meg på. Det at eg vel å ikkje delta i dette, betyr ikkje at eg er programforplikta til å gå inn i tråden om Ibsens samlede og vere negativ. Eg kan velje å la vere å kommentere prosjektet i det heile tatt, og la dei som koser seg med å lese Ibsen, kose seg med å lese Ibsen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, det er selvfølgelig helt opp til hver enkelt! Og slike lister kan, som Rose-Marie er inne på, virke inspirerende (også på meg). Ikke min mening å være negativ :-)

Men hvis jeg skal være litt seriøs - det hender jeg får inntrykk av at enkelte føler seg "programforpliktet" til å lese visse bøker (jeg sikter ikke til noen deg eller andre spesielt). Det var slike tanker jeg hadde i bakhodet da jeg skrev innlegget. Hvis jeg har rett i disse antakelsene, er vi på ville veier. (La oss håper jeg tar feil)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg tenker snarare at eg føler meg inspirert til å lese bestemte bøker, framfor forplikta. Når "alle" eg kjenner har sagt at Kjærligheten i koleraens tid er ei veldig bra bok, har eg jo lyst til å lese ho. Men eg har ennå ikkje opplevd at eg synest det er pinleg å ikkje ha lese ho. Det er to forskjellige ting.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leser det jeg har lyst til å lese, og lar meg gjerne inspirere - men aldri presse - av lister av ulike slag. Bøker som lovprises i media og som "alle" har lest og syns er helt fantastiske, faller ikke alltid i min smak, og da er jeg heller ikke redd for å si hva jeg syns om boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjære bamser,

Jeg vil også at alle skal kose seg :):) med sine ambisiøse prosjekter, og at alle skal klare å bli motivert nok til å lese det de (egentlig) har lyst til å lese! Prioriteringer er viktig. hah, det er tydelig at dere har fått en skikkelig god start i livet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det jeg planlegger å gjøre også Lillevi, jeg ville aldri drømme om å lese noe som ikke tiltaler meg bare fordi det står på en liste. Det øyeblikket jeg ikke lenger har lyst til å være med å lese en bok fra listen i måneden så slutter jeg. Å melde seg på blir for meg, som sagt, en hjelp til å lese bøker jeg alltid har hatt lyst til å lese, men ikke våget meg på. Jeg føler ingen tvang i dette i det hele tatt, det får meg bare til å lese bøker som blir nedprioritert gang på gang av ulike årsaker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det same gjeld for meg. Eg har ein tendens til å lese det nyaste, og tenke at eg skulle ha lese fleire av klassikarane eg har kjøpt, som står i hylla. Og som eg svarte Cathy under, er dette ein måte å lese noko anna enn skandinavisk og amerikansk samtidslitteratur på, for meg. For til vanleg vel eg dei same forfattarane om og om igjen. Dette er eit prosjekt som kan hjelpe til meir variasjon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har en tendens til å feige ut når det kommer til klassikerne, men likevel kjøper jeg utgaver hele tiden, for jeg har jo lyst til å lese dem, Midt i en hverdag med mye å gjøre og alt som hører med har ender det fort med at jeg prioriterer noe lettere fordi jeg tenker en klassiker krever for mye tid og energi. Det til tross for at min erfaring sier at det ikke nødvendigvis er tilfelle. Så for meg gir det meg muligheten til både å lese noe annet enn det jeg vanligvis leser og samtidig å lese de bøkene som har stått i hyllene og ventet på tur i lang tid. Jeg synes ikke man kan tape på dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har latt meg "presse" og leste Hamsun. Angrer ikke på det, men det var ikke en sånn fantastisk opplevelse jeg trodde/ håpet skulle komme. Foretrekker å lese nye bøker, men har jo etter 1,5 år her inne skjønt at det er mye bra jeg ikke har lest. Ønskelisten min blir lengre for hver dag.

Er forøvrig meget glad for at mye av det "gamle" er filmatisert. Elsker filmatiseringer av Jane Austen sine bøker, men har ikke lest noen av dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjære bamser,

Jeg må si at jeg på en måte begynner å bli skikkelig misunnelig på dere..

(huff, jeg er lei av å redigere innleggene mine nå, kjære bamser)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du kan jo alltids bli med om du skulle ombestemme deg, om sekten tillater det da;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjære bamser,

Det hadde vært fint. Men nå er jeg lei av bøker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da li si iz Bugarske ili Makedonije?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TEvaIngvild SKarin Bergandreas h. o.Jakob SæthreAnn ChristinIngunn SPiippokattaKirsten LundJulie StensethHeidi HoltankntschjrldLilleviPrunellaVannflaskeUnn BjørklundLars Johann MiljeHilde  KInge KnoffTine VictoriaSilje HvalstadTrygve JakobsenAvaSigrid NygaardLisbeth Marie UvaagLene AndresenTerje MathisenTove Obrestad WøienFindusAud- HelenTatiana WesserlingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTanteMamieGrete AastorpAmanda AJBNorahGunillaReadninggirl30