Godt spørsmål! :) Jeg har smussomslaget på når boka er ulest og når jeg leser den for første gang. Slik har jeg oversikt over lest og ulest.

Når boka er lest ut, må smussomslaget av. Men jeg klipper ut bokomtalen og limer den inni permen. Dermed husker jeg hva boka handler om også etter flere år. Nerdete, kanskje? Hehe :)

Og: Jeg synes ikke det pent med smussomslag i hylla. Ser mye mer classy ut uten ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

...you're weird...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Dette har jeg lurt på mang en gang. Nærmest ligget våken om nettene og filosofert over problemstillingen."

...og du kaller folk weird? ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bruker smussomslaget som bokmerke, så de pleier å bli rimelig slitne i kantene - spesielt hvis det er en tykk bok eller en jeg leser ofte. Tittet i bokhyllen min, og ser at langt de fleste bøkene har smussomslaget på, så da gjør jeg vel det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!

Jeg har alltid sett på smussomslag som et estetisk element, en del av innpakningen. Når jeg kjøper en bok med smussomslag liker jeg alltid å se hvordan permen ser ut. "The Annotated Hans Christian Andersen" på W.W. Norton er kanskje det vakreste av alle slike utgaver jeg har sett, hvor smussomslaget nesten er et enestående kunstverk i seg selv. Jeg liker lite utgaver hvor smussomslaget kun reproduserer permen. Jeg har bøker som har stått i hyllen i 20 år, i soft cover, som ikke hadde sett bedre ut om de hadde smussomslag. Jeg tror dette er en luksus-artikkel fremfor en nødvendighet for å bevare bøkene for ettertiden.

B.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Definitivt av for min del. Hvis jeg har det på, så er det garantert å være i fillebiter etter et par dager i veska... Jeg tar det av mens jeg leser, legger det i bokhylla, og prøver å finne det igjen når jeg er ferdig. Liker best utseendet på bøkene med omslaget på, men ofte finner jeg det ikke igjen når jeg er ferdig med å lese, noe som er irriterende. Ser poenget med at bokhylla kan se "ryddigere" ut uten, men dette forutsetter jo at alle bøkene har standardutseende på permen, noe ikke alle har. Da får man mange like bøker, og noen som stikker seg ut, og det er ikke noe pent.

Liker mye bedre bøker med designet på permen. (eller samme design på smussomslaget som på permen, noe som gjør at jeg bare kan kaste smussomslaget...)

Har vurdert å feste smussomslaget med kontaktpapir slik de noen ganger gjør på biblioteket, men det er foreløpig ikke blitt noe av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker aller best å kjøpe et sånt plastomslag som man kan dra utenpå smussomslaget. For da kan man bruke omslaget uten at det blir ødelagt. Men disse plastomslagene er det nesten ingen som selger lenger. Når jeg er hjemme, hender jeg jeg leser den med omslaget på, men jeg tar alltid av omslaget hvis jeg skal ha med boken ut. Omslaget må jo beskyttes, for det går så lett i stykker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må ha omslaget på. Plaster derfor bøkene mine med en gang. Jeg tar med meg bøker overalt, og de må derfor tåle litt. Bruker også laminert bokmerke! Kjempefint ;)

Omslaget, som godt kan slippe "fornavnet" smuss i dag, er god informasjon om boka og når den står i hylla gir den ofte gode minner om når jeg leste den. Den lyser mot meg! Slik er det også når jeg går på besøk og ser bøkene i hylla der. Da blir det ofte diskusjoner rundt bøkene vi har lest. Jeg tok av smussomslag på 80-tallet og det angrer jeg veldig på. De bøkene ser veldig kjedelige ut i bokhylla og må tas ned for å vekke de samme følelsene som de med omslag gjør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi LRufsetufsaBertyritaolineSolMarit AamdalIngunn SAnne Berit GrønbechSiriG LBjørg L.Lars Johann MiljeBjørn SturødsomniferumGromgeKarin BergMartinKirsten LundStian AxdalKristin71NorahKarin  JensensiljehusmorHarald KEivind  VaksvikNerakntschjrldBerit RIngeborg GEster SAvaKorianderLinnNina SolåsJulie StensethEgil StangelandMarteTine Sundalsvein