Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Denne bygården i Kairo, ble bygget i 1934 og står fortsatt. Bygningen utgjør rammen i fortellingen om kvinnebedåreren Zaki Bey, den begavede sønnen til vaktmesteren, Tahal, som drives ut i politisk ekstremisme, Hatem - homoseksuell avisredaktør, Buseyna som brødfør familien og må utstå butikksjefens seksuelle overgrep, og Hagg Azzam som har en hemmelig kone nummer to.
Bestikkelser er det mest hverdagslige som finnes i denne motsetningsfullt byen, der de rike utnytter sin posisjon til fulle.

En meget interessant bok med god innføring i det egyptiske dagliglivet til fattig og rik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fasinerende historie med et flott persongalleri

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alaa Al-Aswany formidler kontroversielle temaer - som politisk korrupsjon, seksuell undertrykkelse så vel som religiøs ekstremisme - i en narrativ fremstilling av en rekke karakterer. På tross av ulig bakgrunn, livsstil og moral, har alle en forbindelse til Yacoubian-bygningen, samt en kamp om å overleve en korrupt leder og en regjering som styrer dem.

Al-Aswany danner et dystert bilde av det moderne og aktuelle Egypt - med Yacoubian-bygningen som en viktig metaforisk funksjon.

En bestselgende roman i den arabiske verden, ikke uten grunn - må leses!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantastisk bok mest på grunn av alle personene som lever og som er lett å bli engasjert i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ABjørn SturødHildeE .Tatiana WesserlingmgeTone Maria JonassenConniePiippokattaBertyDaffy EnglundLinda NyrudAstrid Terese Bjorland SkjeggerudDiddiBeathe SolberggretemorMads Leonard HolvikIngvild SIngeborg GEllen E. MartolMarianne TKjell PKirsten LundHeidi HoltanStig TAnne-Stine Ruud HusevågLeseberta_23Tine VictoriaDemeterVannflaskeMarianne AugustaTheaSigrid Blytt TøsdalTorill RevheimHanne Kvernmo RyeLailaEinoniesiljehusmorTone HTanteMamieEivind  Vaksvik