Denne bygården i Kairo, ble bygget i 1934 og står fortsatt. Bygningen utgjør rammen i fortellingen om kvinnebedåreren Zaki Bey, den begavede sønnen til vaktmesteren, Tahal, som drives ut i politisk ekstremisme, Hatem - homoseksuell avisredaktør, Buseyna som brødfør familien og må utstå butikksjefens seksuelle overgrep, og Hagg Azzam som har en hemmelig kone nummer to.
Bestikkelser er det mest hverdagslige som finnes i denne motsetningsfullt byen, der de rike utnytter sin posisjon til fulle.

En meget interessant bok med god innføring i det egyptiske dagliglivet til fattig og rik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Da har det skjedd igjen – jeg har reist på ferie med for få bøker - og jeg har oppdaget en ny forfatter. Artig å se hva folk legger igjen på hotellene. Jeg er glad for at jeg fant «Yacoubians Hus» (dansk utgave). En fascinerende, brutal, poetisk, velskrevet og ikke minst lærerik roman. Forfatterens «Den kongelige egyptiske automobilklubb» har jeg hatt på ønskelisten en stund. Den rykker nok opp etter dette.

Takk for tipset om filmen., Cathrine S.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Stein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete Gjessing