Jeg syns ikke det er morsomt å lese etter plan.. Det høres da ut som om man leser for selve lesingens skyld. Hvordan skal det da utvide horisonten din? Unnskyld om jeg høres sarkastisk ut, men akkurat nå er jeg bare opptatt av en ting: å få Artaud og Rimbaud!!!! Om ikke det er en slags sykelig obsession? Det er i hvert fall sunnere en "plan" og "mening" og "utvide horisonten".. en horisont som muligens aldri kan bli utvidet så pass at du slutter å se båter på sjøen (huff.. dårlig metafor, men what can you do.. det er der jeg er ;))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Eg skjønner verkeleg ikkje problemet...

Ved å lese etter ei slik liste, ender eg opp med å lese ein del andre bøker enn dei eg ville vald av meg sjølv. Eg har tidlegare vore med på den svenske bokbloggaren "Lyran" si "Jorden rundt på 8 bøker"-utfordring. Då plukkar ho bøker, også er vi mange som les dei bøkene. Gjennom denne utfordringa, fekk eg augene opp for fleire austeuropeiske og afrikanske forfattarnamn, som eg aldri ville ha komme over, om eg ikkje hadde hatt ei slik liste å forhalde meg til. Likevel har dette vore gode lesaropplevingar, og for eksempel Gadimer har gitt meirsmak. Det same har Magda Szabó og Ljudmila Ulitskaja.

For meg blir dette ikkje lesing, for lesinga si skuld, men det blir å lese noko som er litt ved sida av det eg alltid endte opp med å lese før, då eg lot De Norske Bokklubber bestemme kva eg skulle lese kvar månad.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kjære bamser,

bla bla blabla blabla bla.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaja, du kan få lov til å ikkje like at eg skal lese ei bok i månaden, frå denne lista ;) Eg les som oftast 4-5 bøker i månaden, så ei bok i månaden er bare litt av det eg les. Og i og med at eg har kjøpt inn veldig mange av desse bøkene, utan at eg har fått lese dei ennå, kan ei bok i månaden frå denne lista, vere ein motivasjon til å lese utav hyllene mine. I alle fall ein 5-års tid framover. Og bare det å få lese ein del av desse bøkene i staden for å stadig lese det nyaste eg kjem over i bloggar og aviser, er motivasjon nok for meg. Men som sagt, du skal få sleppe å vere med, viss du synest dette er eit heilt idiotisk prosjekt -ingen tvang!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe,

bare en ting til når det gjelder "motivasjon": jeg leste følgende samtale i et annet bokforum- "Jeg har lenge hatt lyst til å lese Bukowski, men mangler motivasjon til å sette igang med å lese ham"- "Hm, jeg trenger motivasjon til å SLUTTE å lese ham"

Jaja. Sånn kan det være iblant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det synest jo eg er rart sagt - eg tenker at "å ha lyst til å lese" er motivasjon... (Og kanskje er motivasjon eit av vår tids mest misbrukte omgrep?)

Eg har også lenge hatt lyst til å lese Bukowski, og eg ser han står på lista, så nå får eg kanskje gjort det også ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til med å få gjort det da ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

tuhamreConniePiippokattaKjetilTone SundlandLeseaaseKnut SimonsenSynneMLene AndresenReidun Anette AugustinRisRosOgKlagingToveStig TEvaIngvild SKarin Bergandreas h. o.Jakob SæthreAnn ChristinIngunn SKirsten LundJulie StensethHeidi HoltankntschjrldLilleviPrunellaVannflaskeUnn BjørklundLars Johann MiljeHilde  KInge KnoffTine VictoriaSilje HvalstadTrygve JakobsenAvaSigrid NygaardLisbeth Marie UvaagTerje MathisenTove Obrestad WøienFindus