Jeg synes man kan gi terningkast så tidlig. Har gjort det selv på en bok eller to. Om en bok er så dårlig at jeg ikke orker å fullføre den, så fortjener den faktisk terningkast 1.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hei, Ingrid!

Spørsmålet er om boka er dårlig eller om den bare ikke passet oss? Pinnsvinets eleganse er et godt eksempel fordi den treffer og bommer med like stor tynge. At den treffer noen får vi bekreftet gjennom alle sitatene og terningkastene fra de forskjellige bokelskerne. At den har bommet ser vi stort sett bare i bokhyllene under "avbrutt" ... Personlig syns jeg omtaler av bøker er mer interessant enn terningkast. Men jeg ser effekten av en fattig 1'er og en fet 6'er.

Jeg syns det er viktig at vi som ikke forstår boka skal få lov til å uttrykke vår opplevelse. Om vi ikke gjør det, kommer ikke de nyansene fram.

Jeg vil på ingen måte kalle boka dårlig. De som liker boka ELSKER den! De vil altså hevde det motsatte. Men jeg forbeholder meg retten til å fortelle om min leseropplevelse, og DEN var dårlig ...

Ps. Boka står i bokhylla "skal fullføre engang". Jeg håper jeg en dag oppdager det geniale.

Kari

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Joda, men jeg gir terningkast ut fra min subjektive oppfatning av bøkene. Ikke hva jeg bør like. Så om jeg ikke liker en bok, og ikke fullfører den, så er det fordi jeg subjektivt sett ikke får noe ut av den. Ringenes Herre er et eksempel der for meg. Jeg har prøvd å lese den gang på gang men klarer ikke. Synes handlingen er kjedlig og språket er tungt. Så for meg er det en dårlig bok(serie). Selvom jeg vet jeg burde lese den fordi den er så bra litteraturmessig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, vi er subjektive. Det er det som gjør det spennende å dele opplevelsene med hverandre. Likevel mener jeg at at det er et poeng å understreke forskjellen mellom personlige smak og faglig dårlig arbeid. Jeg syns til og med at Pinnsvinets eleganse fortjener honør, selv om jeg aldri fullførte boka. (Ringenes Herre likeså?) Og jeg forstår at noen tyr til terningkast for å uttrykke skuffelsen over leseropplevelsen. Jeg er til og med enig i at det noen ganger kan være bra, all den tid vi tendenserer til å trille terning kun på gode leseropplevelser! Hadde vi vært flinkere til å sette 3ere og 2ere på fullførte bøker, ville nyanseringen vært på plass. Men jeg sverger likevel til omtale av avbrudte bøker, ikke terningkast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevåggretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaIngeborg GSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30TuridmajaMargrethe  HaugenJoannHilde VrangsagenIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie UvaagDaffy EnglundlittymseKaramasov11Mathias