Takk for en strålende innsats med å samle forslag og arrangere avstemning.

Det er en verdig «vinner», selv om en litt rar tidsgrense gjør at Hamsuns beste roman - etter min mening - Sult falt utenfor tidsinndelingen. Det at vi norske «bokelskere» velger en norsk bok av verdensklasse synes jeg er fint. Vi skal ikke alltid ha husmannsholdingen!

Men det viktigste vi fikk ut av denne prosessen er en liste med mange gode bøker. For min del er det flere jeg ikke har lest, og som jeg har satt på listen over bøker jeg vil lese. Både på kortlisten, seierspallen og på den opprinnelige listen.

Når det gjelder «sølvpallen» utgjør det en ganske bred knippe bøker (og jeg har ikke lest alle), og det er jo interessant. Jeg ser for eksempel at det er svært blandede oppfatninger av Mengele Zoo (som jeg ikke har lest og som for å være ærlig har gått meg hus forbi), og som sannsynligvis ikke vil finnes på så mange litterære kanoner. Mens andre, som Virginia Woolf allerede - fortjent - har en solid plass på universitetenes pensumlister.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Når det gjelder Markens grøde har jeg faktisk lest fra den i en begravelse, etter ønske fra den avdøde. Han var kommunist, ateist og ville egentlig ikke ha en begravelse. Men for å tekkes familien gikk han med på at det skulle være en begravelse - men uten prest og med utdrag fra favorittboken Markens grøde som dagens tekst. En ellers bitter mann klarte å skille mellom en Hamsun som han foraktet og det mesterverket han skapte. Han var en krigshelt som takket nei til medaljer, et sammensatt og spennende menneske, jeg er stolt og beæret over å ha introdusert Isak til en fullsatt kirke (for det ble det!) til ære for ham.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Harald KKjell F TislevollTanteMamieVegard BorgenNorahStig TMarit HåverstadKirsten LundReadninggirl30VannflaskeAnn ChristinDolly DuckLisbeth Marie UvaagDemetergretemorTor-Arne JensenmgeTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKjell PsveinSissel ElisabethLinda Nyrud