Selv om jeg likte godt din debutbok, så er jeg enig i at Eit vintereventyr er noe av det sterkeste en debutant har skrevet her til lands på mange mange år.

ps. har ennå tilgode å lese din bok nummer to, men den ligger på leselista!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

og med fiolinane er han kanskje enda mer på dette andre stedet. det er ingen andre som er der, ikke som jeg har lest i hvert fall, og selv om jeg skjønner sammenligningen med the road, mener jeg fiolinane er noe helt annet. jeg ser du har skrevet om boka på bloggen, og jeg tror det ofte er sånn at de som skriver om det grusomme slenger på en god porsjon humor i tillegg, slik at det blir utholdelig - og jeg syns det er modig av leikvoll å ikke gjøre det. (ps: jeg har hørt at leikvoll ikke vant debutantprisen fordi han var for gammel).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

the road er noe helt annet etter min mening. den kunne også blitt sammenlignet med Krystallisert sollys, ettersom det ikke er så mye av denne litteraturen som er framme i lyset.

er enig i at fraværet av humor gjør teksten enda sterkere.

også ute av verden ble forbigått i 1998, men han fikk kritikerprisen. av og til lurer jeg på hvilke kriterier man har for å velge den "rette".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg tror nok det er mer subjektivt enn vi vil at det skal være, og litt avhengig av hvem som sitter i komiteen og hvem som kjenner hvem. jeg tror også de prøver å fordele prisene litt mellom ulike sjanger, men det er min teori. med skomsvold tror jeg forventningene til at hun skulle få den (blant publikum og kritikere) ble så store at hun måtte få den (noe jeg også er helt enig i at hun skulle)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ja, den var fortjent. er spent på evjemo sin. min favoritt var Rune Berglund Steen sin diktsamling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

ikke lest, men skal på deichman nå, så da låner jeg den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

NinaJulie StensethPer Åge SerigstadHelena EBenedikteTheaEvaanniken sandvikHarald KKaramasov11PiippokattaKserinaAnitaFindusRufsetufsaKristine LouiseKirsten LundAnne Berit GrønbechTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvikmay britt FagertveitLailaStig TEli HagelundReidun Anette AugustinVibekeMarianne  SkageEinonieLisbeth Marie UvaagLinnAEKikkan HaugenritaolineHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtBeathe SolbergHeidi HoltanPi_Meson