Flott at biblioteket blir forsvart og forholdet papir - ebok, og marked - bøker blir diskutert. Et raskt innspill fra meg:
Bøker er et godt eksempel på at markedstenking ikke fungerer til folks beste. Svært mange av bøkene jeg er på jakt etter er ikke å finne i markedet, les haugenbok.no/ capris.no, fordi forlagene trykker begrensa opplag og selger dem ut/ dumper dem etter kort tid. Dermed må jeg leite etter for eksempel Demian av Herman Hesse på finn.no.

Den enorme fordelen digitaliseringen fører med seg er at alle bøker over en viss alder bør bli gratis tilgjengelig for alle digitalt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Biblioteket er utrolig viktig - både litterært og som en møteplass, slik mange andre har nevnt. Når det gjelder digitalisering, er Nasjonalbiblioteket i full gang med dette, og du finner mengder med bøker på Bokylla.no - også Damian av Herman Hesse. Aberet er at du ikke kan laste ned bøkene, men må lese dem på skjermen.

Et annet tips er Antikvariat.net Her kan du søke etter, bestille og kjøpe brukte bøker fra en rekke antikvariater.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for fint svar. Gode tips. Viktig arbeid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig. Og helt enig, det er viktig arbeid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundMads Leonard HolvikAvaHarald KKjell F TislevollTanteMamieVegard BorgenNorahStig TMarit HåverstadReadninggirl30VannflaskeAnn ChristinDolly DuckLisbeth Marie UvaagDemetergretemorTor-Arne JensenmgeTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødEileen BørresenKjell PsveinSissel Elisabeth