Under kategorien lesetilstand kan man velge mellom leser, har leste, gav opp ol. Hadde det vært mulig å der foreksempel registrere at dette dokumentet har jeg hørt på lydbok? Eller kansje en egen medietype rullegardin, med lydbok, bok, digital bok (lesebrett, ol.) ? Tror jeg stemmer for det siste forslaget mitt.

Foresten: jeg begynner å sette mer og mer pris på det nye designet, får til og med lyst til å skrive innlegg igjen.. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Men kva er vitsen? Om ein leser ei bok på nasjonalbibliotekt sine sider, eller som nedlasta pdf fil, eller på kindelen, er det vel den same boka som ein får kjøpt på Norli eller lånt på biblioteket. Og om boka er hefta eller i innbinding så er det vel den same boka? Bok er bok!

Eg kan til ein viss grad forstå ynskje ditt om å skilje lydbøker frå det tradisjonelle bokformatet, men dette kan du vel gjere ved å lage deg ei eiga "lydbok" hylle i boksamlinga di, om du føler det er naudsynt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var ikke helt det jeg mente. Jeg vill skille mellom lydbok, papirbok og eventuelt digitalbok, ikke mellom forskjellige digitale utgaver (som nasjonalbibliotekets greie eller kindel lesebrett sak). Jeg syns det er stor forskjell på om boka er lest som papirbok eller lydbok. Ved å høre på lydbok får du et ledd mellom teksten og deg som mottaker, ved at du på en måte hører oppleserens fortolkning av teksten (missforstå meg rett, oppleseren leser på sin måte og legger sin måte å lese på inn i sin opplesning, da får du en annen opplevelse enn hvis du lese boka selv). Selvfølgelig kan jeg legge lydbøkene i en egen hylle, men jeg liker å ha krimbøkene samlet i en hylle, og i en lydbokhylle må jeg sammle krim og spenning og barnelitteratur.
Dette er nok flisespikkeri, og jeg lever godt med situasjonen som den er. Men det hadde vært en grei ting å skille på syns jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaa