Hehe, skjønner at du er ute etter å provosere, og jommen lar jeg meg rive med på et vis ;-) Vet ikke med hvilken faglig tyngde du uttaler deg, men jeg mener det er ganske så snobbete å kalle en av norges mest leste og eksporterte romaner for oppskrytt. Du får selvfølgelig lov til å mene det, og du har jo flere med deg, men jeg mener nå likevel at det blir litt navlebeskuende å komme med en slik påstand. Litt sånn "se hva jeg tør å si!" :-)

Og, ja- jeg er en av de som har lest og liker boka. Ser selvfølgelig den nytten du påpeker ved ex-phil, men det er mye mer ved Gaarders bøker som fenger meg. (Og som burde fenge og antagelig fenger bokelskere :-) )

Generelt synes jeg det er det fascinerende med dobbeltheten som finnes i flere av bøkene. Hva er virkelig, hva er fantasi? Liker når disse begrepene blir snudd på hodet på de mest overraskende måter :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg lurer på om denne boka ikke ble litt offer for sin egen popularitet. Mange har lest den og mange har likt den, og det er vel og bra. Men mediadekkningen den fikk, nærmest som et fenomen, ble ganske voldsom. Og da skapes det forventinger som den kanskje tross alt ikke helt lever opp til. Også blir jo noen litt ekstra kritiske når en bok blir hauset så mye opp (megselv inkludert).

Jeg synes boka var grei nok, ikke vanskelig å lese, det hjalp meg sikkert litt at jeg er over gjennomsnittet interesert i filosofi og historie. Men når Gaarder begynte på det meta greiene og surret med virkeligheten og fiksjonen i fiksjonen (for å si det enkelt og ikke røpe for mye), da kjente jeg at jeg ble ganske lei og 'put off'.

Men bokas misjon synes jeg er god, og at den langt på vei får til - det å pirre interessen for filosofi og historie blant unge lesere. Og selv om mange har pirka og plukka på kvaliteten på filosofihistorien i boka, så synes jeg ikke det gjør noe at ikke alt er helt ifølge ex-phil pensum. Det er en interessevekker, ikke en grundig inføring i filosofi.

Men jeg tror det hjelper å være på riktig side av 25 når du leser denne, og gjerne under 20 også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har ikke lest boken, og vurderer det sterkt, men er veldig i tvil. Men du som har lest den - jeg er veldig glad i kabalysteriet, minner sofies verden om denne?:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

---har svart deg på pm :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal ikke si annet enn at denne var en reddende bok for meg, en virkelig venn i nøden. Den ble tatt ut fra bokhylla der den hadde stått ulest og støvet ned noen år, for å så å bli lest i frustrasjon rett før exphil-eksamen (på et tidspunkt da jeg egentlig hadde gitt opp hele faget og så for meg stryk og skam og vanære). Boka greide det kunststykket å snu snu oppfatningen min av filosofi totalt opp-ned! Fra å være et fag jeg hadde null interesse for og heller ikke hadde oversikten over eller skjønte alt (grunnet en tung og tørr pensumbok) til å bli et fag jeg fant utrolig interessant! Sofies verden ble for meg en fantastisk flott bok, både lærerik, spennende og morsom, og er nå en av mine favorittbøker.

Som Heidi sier så er det mye mer med den bortsett fra å være en "lærebok" også, og den dobbeltheten både fascinerte meg og løftet boka enda et hakk. Fikk meg en overraskelse eller to i løpet av lesingen kan man si! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette innlegget skulle jeg lest da jeg tok ex.phil, for det var et fag jeg mislikte sterkt. Jeg hadde ingen oversikt over pensum i det hele tatt, og eneste grunnen til at det gikk bra og jeg unngikk stryk og skam var at jeg hadde mappeinnlevering og ikke skoleeksamen. Når man får velge ut to av 20 oppgaver å skrive er sannsynligheten ganske stor for at man finner noe som kan være interessant.

Men kanskje jeg skulle lest Sofies Verden nå, og se om det kan forandre mitt syn på ex.phil og filosofi generelt, nå i ettertid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, for meg var den i alle fall en livredder! Jeg kommer nok til å lese den igjen senere også, men først skal jeg snuse litt videre på Gaarders andre bøker. Har 3 til i hylla som jeg ennå ikke har lest.

Åh, det høres herlig ut med mappeinnlevering istedet, kunne ha ønsket meg det jeg også. Men heldigvis berget jeg jo likevel, og fikk brukt masse eksempler fra boka i den oppgaven jeg valgte den dagen (lurer på om sensor har hørt dem før? Hehe :)).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

GromgeKarin BergMartinKirsten LundStian AxdalKristin71NorahKarin  JensensiljehusmorHarald KEivind  VaksvikNerakntschjrldBerit RIngeborg GEster SMarit AamdalAvaKorianderLinnNina SolåsJulie StensethEgil StangelandMarteTine SundalsveinAud- HelenGodemineJarmo LarsenLailaSynnøve H HoelReadninggirl30Stig TAnn ChristinG LMarit HåverstadLeseaaseandreas h. o.RandiA