Og den finnes på norsk: https://bokelskere.no/bok/hjertets-usynlige-stormer/533160/ Hilsen oversetteren. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig å se at noen leser Boyne, som etter min mening har fått skuffende lite oppmerksomhet etter lanseringen. Hilsen oversetteren. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kjenner den svært dyktige oversetteren og stusser over denne kommentaren. Dagbladets anmelder sier: "Oversetter Ute Neumann har også gjort en god jobb med å få denne ambisiøse historien til å rulle uhindret fremover på norsk." I VGs anmeldelse står det: "Det skal bli spennende å se om boken også slår an i Norge når den i disse dager foreligger på norsk i Ute Neumanns stilsikre oversettelse." Det er rart at det skal være så stort sprik. Kan du si litt om hva som etter din oppfatning gjør oversettelsen så dårlig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte historien og tegningene godt. Jeg synes også det er kult at kapitlene starter med forskjellige hip hop-sitat.

Denne boka må for øvrig leses mens man hører på Artifacts sin låt Wrong Side of Da Tracks, som siteres i første kapittel. Låta dreier seg til dels om samme situasjon som hovedpersonenen befinner seg i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig i at "hovre" burde vært unngått her, men vil bare innskyte at det ikke beviser så mye at man ikke finner et ord i ordboka. Du finner ikke "helikopterpilot" der heller, men det er jo ingen tvil om at det er et helt kurant ord.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skulle ønske jeg visste det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, tusen takk for godord! Det var veldig hyggelig å høre. Håper du liker bok 2 også! :)

Morten,
oversetteren

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for en god og utfyllende omtale! Denne boken fikk jeg lyst til å lese.

Jeg var for øvrig en av dem som en gang i tiden trodde på kiropraktikk, og jeg har sløst bort over fem tusen kroner på behandlingen. Kiropraktoren lyktes i å overbevise meg om at det var noe fysisk galt med kroppen min ved å vise til at jeg blant annet hadde en liten forskjell i benlengde. I ettertid vet jeg at dette er normalt, og det beste jeg gjorde for meg selv var å slutte på klinikken og gå ut fra at psykiske faktorer var årsaken til smertene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En viktig bok som bidro til at jeg tok motet til meg og sluttet å gå til kiropraktor. Det er det beste jeg kunne gjort for både ryggen og økonomien min. Jeg kommer aldri til å gå til en kiropraktorklinikk igjen, som kun tilbyr verdiløs placebobehandling. Nå har jeg sluttet å høre på kiropraktorer og alle de idiotiske rådene de elsker å gi. Hadde jeg fremdeles hørt på dem, ville jeg absolutt ikke vært i stand til å løpe to maraton i vår, helt smertefritt og uten innleggssåle til nesten to tusen kroner, som de så varmt anbefalte på klinikken. I stedet løp jeg med et par fullstendig utslitte sko med tynn såle og ingen form for pronasjonskontroll. Kiropraktorene ville nok ristet på hodet. Det får de bare gjøre, for jeg lar meg ikke lure igjen.

Jeg er glad Gundersen har gjort en innsats for å informere oss om hvor dårlig grunnlag det finnes for kiropraktikk og diverse alternative behandlingsmetoder. Ned med kvakksalverne!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir bort følgende klassikere:
Bestialitetens historie av Jens Bjørneboe (innbundet)
Guerilla Warfare av Che Guevara (heftet)
Kort fortalt: Hemingways noveller i samling (innbundet)
Noveller av William Faulkner (innbundet)

Ellers gir jeg bort:
After Dark av Haruki Murakami (heftet)
The Anniversary Man av R.J. Ellory (heftet)
Den duftende have av Sjeik Nefzawi (innbundet)
The Water-Method Man av John Irving (heftet)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I remember a long raging letter I got one day from a man who told me I had no right to say that I didn't like Shakespeare. Too many youths would believe me and just not bother to read Shakespeare. I had no right to take this stance. On and on about that. I didn't answer him. But I will here.

Screw you, buddy. And I don't like Tolstoy either!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

An article in the May 2004 issue of Natural History illustrates beautifully the limitations of laboratory findings. The author, Robert M. Sapolsky, a professor of biological sciences and neurology, reported on what he identified as a landmark paper published in the journal Science. The investigators followed a population of over a thousand New Zealand children from age three into young adulthood, identifying the incidence of depression, and noting that a proportion of the group being studied also possessed a serotonin-regulating gene known as 5-HTT. The role of serotonin in depression is well known due to widely used drugs like Prozac. The investigators correlated the incidence of two variants of the 5-HTT gene and depression and found that inheriting the genes only increased the risk of depression in people. The "bad" gene did not produce depression in those who had not suffered major stresses.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Medical research has become more laboratory oriented in the last fifty years. To be sure, this shift has produced some impressive results. But at the same time, human biology is not exclusively mechanical, and there are limits to what the laboratory can accurately study. The laboratory study of infectious diseases has been magnificent - it is very straightforward. But its very success has deflected attention from the influence of emotions. As a result, medical research has failed abysmally in many areas. The evidence is everywhere you look. Pain problems have become epidemic. Gastrointestinal, dermatologic, and allergic conditions are increasingly widespread, all because laboratory identification of the physics and chemistry of these conditions does not, contrary to popular medical belief, identify their cause.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På hvilken måte?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en liste over bøker som omhandler ultramaraton. Mange av bøkene er selvbiografier av ultraløpere, og disse har jeg valgt å plassere øverst i listen. Ellers har jeg tatt med bøker hvor forfatteren hovedsakelig skriver om ultramaraton.

Kom gjerne med forslag!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Veldig god omtale!

Jeg kan skrive under på at "Forfattarar som John Fante og Charles Bukowski går framleis rett heim hos særleg unge menn." Jeg var vel 17 år da jeg tilfeldigvis kom over et utdrag fra Nedenom og hjem, hvor Henry får ordre av faren om å klippe hver eneste centimeter av gressplenen. Dette ble skildret på en utrolig fengslende måte, og det tok ikke lang tid før jeg leste både Postkontoret og Nedenom og hjem. Bukowski var fra denne stund min favorittforfatter.

Jeg leste nesten ingen bøker før jeg fikk høre om Bukowski. Jeg hadde gitt opp litteratur i en alder av 17 år, ettersom altfor mange av bøkene jeg prøvde å lese druknet i et kjedelig, intetsigende poetisk språk, særlig samtidslitterære romaner. Bukowski er, som du skriver, en forfatter som går "rett på sak", og jeg hadde ingen anelse om at slike forfattere eksisterte. Bukowski gav meg leselyst!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Who invented the escalator? Moving steps. Now, talk about crazy. People going up and down escalators, elevators, driving cars, having garage doors that open at the touch of a button. Then they go to health clubs to work the fat off.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, den kommer etter sommeren. Dessverre er den blitt forsinket bl.a. fordi jeg var sykmeldt en periode, men jeg håper alle ivrige lesere orker å vente litt til! :)
Hilsen Morten,
oversetteren

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kiropraktorer tar ofte omfattende røntgenbilder av hele ryggraden som de hevder har diagnostisk verdi ved at de gjennom en såkalt biomekanisk analyse kan avsløre skjevheter og det de kaller subluksasjoner, låste ledd. Det er ikke gode vitenskapelige holdepunkter for at slike påståtte subluksasjoner, eller at slike røntgenbilder har noen diagnostisk verdi. Bruken av røntgen er også kontroversiell innen profesjonen selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det. Ja, det er veldig spennende og interessant å lese Sarnos teorier. Nå har jeg for øvrig nettopp lest en annen bok av John E. Sarno, The Mindbody Prescription, og den er enda bedre og inneholder mer utdypende forklaringer om hvilke prosesser i hjernen som utløser fysiske smerter.

Fun fact: Da Sarno var yngre foreskrev han ofte fysioterapi til pasienter med smerter i ryggen, men han så at dette ikke hadde tilfredsstillende effekt, bortsett fra placebo. Disse observasjonene gjorde at han gradvis fokuserte mer på hvilken effekt hjernen kunne ha på kroppens prosesser.

Senator Tom Harkin er en av mange som støtter Sarnos teorier, men det kan virke som han snakker for døve ører: http://www.youtube.com/watch?v=UjG-8GE2Wf4

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaIngeborg GSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30TuridmajaMargrethe  HaugenJoannHilde VrangsagenIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie UvaagDaffy EnglundlittymseKaramasov11MathiasEli Hagelund