Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 31 til 38 av 38 sitater

En bonde sier til meg: "Du kan ikke leve av bare plantekost, for det bidrar ikke med noe som styrker beinbygningen." Følgelig ofrer han hver dag en del av tiden sin på nidkjært å forsyne organismen med knokkeldannende råstoffer. Og mens han snakker slik, trasker han bak oksene sine, som med knokler dannet av plantekost trekker både ham og den skranglete plogen hans av gårde over alle hindringer.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Denne ettermiddagen kom det en melodi til meg som luften hadde stemt og hvert blad og hver barnål i skogen hadde talt med - den delen av tonen som elementene hadde tatt opp og modulert og gitt videre som ekko fra dal til dal. Ekkoet er til en viss grad en ekte og opprinnelig lyd, og nettopp i det ligger dets sjarm og fortryllelse. Det er ikke bare en gjentakelse av det som var verd å ta med, men gjengitt med selve skogens stemme, de samme dagligdagse ordene og tonene sunget av en skognymfe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke alle bøker er like dumme som sine lesere.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Folk snakker iblant som om studiet av klassikerne etterhånden kommer til å måtte vike plassen for mer moderne, praktiske studier. Men ethvert frimodig sinn vil bestandig studere klassikerne, uansett hvilket språk de er skrevet på, og hvor gamle de måtte være. For hva er klassikerne annet enn menneskehetens edleste overleverte tanker? De er de eneste kilder til visdom som ikke er falmet for lenge siden, og de gir oss slike svar på de mest moderne spørsmål som Delfi og Dodona gav. Vi kunne like gjerne unnlate å studere naturen fordi den er så gammel. Å være en god leser, det vil si å lese sannferdige bøker i en sannferdig ånd, er en edel beskjeftigelse som stiller større krav til utøveren enn noen annen beskjeftigelse nåtiden forstår å verdsette. Den krever en trening lik den atletene måtte gjennomgå, et helt livs stadige streben etter å nå dette målet. Bøker bør leses med den samme omtanke og varsomhet som de er skrevet med.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

De kommer begge i samme forlegenhet som den mannen som var så ivrig etter å bli presentert for en fornem og tunghørt dame, men som da han endelig hadde fått sitt ønske oppfylt og skulle til å rope inn i hørerøret hennes, ikke hadde noe å si. Som om hovedsaken var å si noe, og ikke det å si noe fornuftig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det livet som menneskene berømmer og anser som vellykket, er bare ett av mange slags liv. Hvorfor skal vi overdrive betydningen av en enkelt livsform på alle de andres bekostning?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg sier, ta dere i vare for alle foretak som fordrer nye klær heller enn å kreve fornyede bærere av de samme

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prisen på en ting er det jeg vil kalle mengden av levd liv som kreves i gjengjeld

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KFlettietteEgil StangelandMonica  SkybakmoenIngunn STralteStine SevilhaugCarolinemgeAnne-Stine Ruud HusevågBerit B LieHanne Kvernmo RyeTrygve JakobsenJanne BrovoldTor-Arne JensenNefertiti100Anne Berit GrønbechLinn HaugJarmo LarsenRufsetufsaMarteAnneWangNinaTheaGodemineInger-LiseVariosaSissel ElisabethGunillaAnn ChristinMarianne  SkageIngvild SStig TEivind  VaksvikRoger MartinsenellinoronilleKirsten LundHanneKarin BergVibeke