Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 15 av 15 sitater

Slipesteinen har en hensikt. Den har til hensikt å foredle våpen og redskap, kniven, ljåen, øksen, saksen. Den skal gjøre dem skarpere, slik at de kan oppfylle sin hensikt, drepe, slå, hogge, slakte, sløye. Med oss vil slipesteinen det motsatte. Den vil gjøre oss runde, runde i kantene. Og dere har forledet oss til å tro at det er til vårt eget beste. Det hender til og med at vi sliper oss frivillig, at vi lener oss mot den hissige steinen og sliper vekk våre merker, våre signaturer, helt til vi kan være hvem som helst.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er vi ikke allerede nok? Det vil snart ikke bli mer armslag til oss på jorden hvis vi skal gjenta oss selv i det uendelige. Vi må innse vår begrensning. Vår begrensning krever nemlig ualminnelig stor plass

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo lenger legevitenskapen kommer, desto sykere blir vi.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

...denne stormannsgale Vigeland som tok seg til rette og var i ferd med å befolke denne i sin tid skjønne park med sine nakne kolosser smadret ut i bronse og norsk granitt og plassert i de mest ufordelaktige stillinger. Men verst av alt var denne stolpen på 120 tonn som utelukkende bestod av klatrende menn, kvinner og barn, nakne de også, alle som én; visstnok var det Vigelands åpenbaring at disse stakkarne strebet mot lyset. Jeg fant det mer åpenbart at de fortvilet prøvde å komme seg unna Vigeland.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her, blant ukjente, en inkognito, en spion, forkledd og ugjenkjennelig, blant tilfeldige turister, fiskere, selgere, handelsmenn, barn, nonner, og sist, men ikke minst blant fremmede språk, i andre alfabeter og talemåter, kunne jeg endelig puste ut og jeg ropte, mens armene mine rullet: Satans lille fitteoliven i nissesalaten! Det tok ikke lange tiden, knapt et øyeblikk å rope. Det var forbi før det var over. Det er vår kunst. Vi er raske på labben. Jeg falt til ro.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaIngeborg GSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30TuridmajaMargrethe  HaugenJoannHilde VrangsagenIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie UvaagDaffy EnglundlittymseKaramasov11MathiasEli Hagelund