En oversikt over gode leseropplevelser som finnes i mindre enn 20 boksamlinger, og har mindre enn 5 terningkast.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Fantastisk at du har med overgang til tertiær, generelt er forfatterskapet til Jonny Halberg alt for lite lest og omtalt, og særlig novelelsamlingene hans. Både denne og Gå under er "trivelig" lesning, særlig med tanke på det økte fokuset på noveller her inne nå. De som ikek har lest denne, Overgang til tertiær, bør i det minste finne fram til "Døden om våren", det er stor lietratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var mildt sagt sjokkert når jeg så at det kun var 2 registrerte eiere av "Overgang til tertiær", riktignok finnes en samlebok med "Gå under" også, men jeg selvsagt enig i at novellene til Halberg er obligatorisk lesing. Kanskje det er på tide å finne den fram igjen selv. Det er en stund siden jeg leste den sist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Halberg har vel et ganske ujevnt forfattterskap, med en del høydepunkter. Desverre lider han litt av "syken" til flere skittenrealistiske forfattere, som Kyrre Andreassen, Lars Ramslie, Hanne Ørstavik, Levi Henriksen m.fl.; at tekstene blir litt like og fort glemt etter en viss tid. Når de leses er de fantastiske, men fordi mange av tekstene handler om "det samme", har like karakterer, samme miljø og ikke viser fram så mange emosjoner i diskursen, så er de vanskelige å skille fra hverandre. Faktisk skiller Halberg seg litt ut her, da novellene hans er tydeligere enn romanene (ofte). Det er blitt ti år siden, men jeg må innrømme at f.eks. Trass og Flommen i hodet mitt går litt i ett. Men leses bør han, skal ta fatt på En norsk tragedie straks, må bare lese ut den vonde, men ikke fullt så gode 48 rueDefacqz av Ørstavik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du får fylle på lista etterhvert som du leser slike bøker som et fåtall har. Kanskje flere vil finne fram til de gode opplevelsene når de ser lista di.
Jeg har noen slike bøker jeg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal jeg, selvom jeg tviler på at så mange flere finner denne lista iom at den vil drukne etterhvert. Dersom bokelskere endrer policyen og lar lister med endringer komme øverst vil oppdateringer på slike lister som dette i større grad ha livets rett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er å håpe at det kan skje. Spesielt nå som det har blitt så mange lister, og som du sier de drukner etter en kort tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete Gjessing