Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Veldig godt "sett" av deg dette, Marit !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka "Hundre appelsinar og ein fiolin" har også et omslag som dette, jeg synes det ligner spesielt mye på omslaget til "Ta vare på mamma", som du har på lista.

skriv bildebeskrivelse herskriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har tenkt ekstra mye på dette etter jeg så listen din for en stund siden, og må si jeg lurer på hva som gjør at det er så utrolig mange bøker med "denne typen" omslag. Men vil tro det har med salg og gjøre!
Tenker at denne typen bilder kanskje gjør oss mer nysgjerrig på bøkene og innholdet slik at vi kjøper/ leser de i fht hvis det for eksempel hadde vært et portrett av hovedpersonen på omslaget. At ved kun disse omrissene og det at de ofte er på vei ut av bildet gjør det litt mystisk slik at vi blir nysgjerrige på de?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SHarald KLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadHilde H HelsethBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne AugustaJohn LarsenArne SjønnesenAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteBerit RIngunn ØvrebøDagfinn JakobsenMonica CarlsenIngvild SGroFindusbrek