Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Elsker fordypning i Garborgs verden! Han kan på et vis sammelignes med Vinje; for det er ikke bare Stavanger folk som får Garborg, nei han brytes med alt det der stedsbundne, han går i kast med alt som er norsk. Skriver på forskjellige språk gjør han ("Trætte mend" i forhold til "Haugtuss"). Han tar et djervt tak i det religiøse med skildringene av far hans og den pietistiske religionsutaøvelsen, samtidig som han er fritenkersk som noen. Gift med et djervt kvinnemenneske var han (Hulda er verdt sin egen kommentar), og aktiv i hovedstaden over de alle - greit nok - det var Oslo, eller i utkanten han holdt på. Arne Garborg tilhører denne nasjonale oppskrytte gjengen som vi er nødt til å forholde oss til som oppvoksende norske borgere. Av de fire ville jeg kost meg godt med "Trette mænd" som du må bestille på et antikavriat for å finne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror ikke jeg har lest noe særlig av Garborg. Ok, nå kan jeg jo gjøre noe med det.
Godt du tok deg tid til å skrive så fint om han (og kona) for nå vil jeg nok etterhvert finne fram til bøkene hans, kan jo begynne med "Trætte mend", ikke sant?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt av ei samling! Har du lese alle, Kirsten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom plutselig på - min far arvet bind av Garborg etter sine foreldre som min søster har overtatt. Men det var på langt nær så omfattende. Tror de kom ut i begynnelsen av 1900-tallet. De ville være ikke så lette å lese heller. Så man kan si at det er ca. 100 år i mellom disse utgavene. De gamle utgavene kommer nok til å stå til pynt i min søsters hylle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klenodium,då kan ein sei! Kjekt med gamle bøker, sjølv om det ikkje er like lett å lese dei. Elles må eg berre bekjenne at det meste av Garborg eg har lese har vore i skulesammenheng, med unntak av Haugtussa som eg les i rett som det er :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Det er først nå jeg er klar til å lese noe av ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp bestilt de til en veldig rimlig pris, i underkant av 700 kr.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenKirsten LundTatiana WesserlingHarald KRuneFride LindsethVidar RingstrømPiippokattaCathrine PedersenBjørg Marit TinholtRisRosOgKlagingIngeborg GBerretMariaBookiacTanteMamieIngunn SSol SkipnesSynnøve H HoelTuridmajaTor-Arne JensenmgeReadninggirl30IngebjørgHeidi LGrete AastorpIngeborgDaffy EnglundCathrine HvasshovdAnneHilde VrangsagenConnieInger-LiseMads Leonard HolvikIna Elisabeth Bøgh VigreNadira SunsetAnniken RøilLisa Chatur VestbyEgil StangelandMargrethe  HaugenNina G