Viser 11 til 14 av 14 omtaler

Selv om jeg hørte denne som lydbok til og fra jobb i travel kollektivtrafikk og morgenrush husket jeg nøyaktig hva det siste avsnittet handlet om da jeg satte meg på toget igjen etter endt arbeidsdag. Jeg tenkte mye på boka mens jeg holdt på med andre ting og jeg kommer til å tenke en del på den i dagene som kommer. Godt og varmt skrevet om en spesiell barndom fylt med politikk,humor, glede, bekymring og redsel. Heldigvis hørte jeg de siste kapitlene hjemme (alene), for jeg kunne ikke holde tårene tilbake.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken er nydelig skrevet og får meg til å tenke mitt eget forhold til min far. Romanen observerer og stilen minner meg om Hemingway eller Knausgård, det er lite følelser som beskrives og til en slik roman trenger man heller ikke å få de beskrevet. Jeg trenger ikke å få side opp og ned om hvordan det føles for barnet å komme før barnehagen åpner, eller om splittelsen da faren er trygdemottaker og moren er sjef i institusjonen, eller skammen og lettelsen da faren ikke inviteres til disputas. En sterk og ærlig historie - som også rettes mot forfatteren selv. Ingen unnskyldninger for at hun ikke spurte faren om hvordan det var da han fikk sparken, ingen unnskyldninger for å ha dyttet tanten i arveopprøret.

Bare nakent, ærlig, vondt og godt på samme tid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å..det er ein av dei finaste bøkene eg har lest på lenge! Morsom,trist ,glad,vemodig,sår og vakker.Om ein uendelig kjærleik til ein pappa som var det beste han kunne.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Denne boken var ikke helt som jeg hadde trodd. Jeg så for meg at dette var fortellingen til Åsa, men det er mer "historien om min far". En flott bok men litt for upersonlig skrevet. Det pleier å være en fordel at ting er litt usentimeltalt skrevet men her føler jeg at det med hell kunne vært mer følelser inne i bildet, jeg kom liksom ikke helt inn i livet til Åsa og faren, og klarte derfor ikke helt å engasjere meg i det. Litt mye politisk/historisk ble det også. Jeg savnet det litt mer nære i det hele. Men likevel er dette en god bok som fortjener en femmer. Tror nok også jeg må se filmatiseringen de setter i gang med nå, jeg kan virkelig se for meg Michael Pärsbrandt i rollen som faren!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Lene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal Vikhagen