Tekst som har fått en stjerne av Aina:

Viser 81 til 100 av 1054:

Ok, jeg tar sjansen på å kaste meg inn her, etter bare å ha skumlest innleggene.

Punkt 1 - å kalle en gruppe lesere kulturkj... synes jeg er så infantilt og nedrig at det ikke burde få sette premissene for en debatt (og likevel kommer jeg med et innlegg...)

Punkt 2 - mitt forhold til litteraturen er mitt og ingen annens. Hva jeg leser, og hvordan, hvilket utbytte jeg har av det, og hvordan jeg vil bruke mine erfaringer og kunnskaper, er opp til meg selv. Om en forfatter (Espedal?) forakter "halvgamle kjerringer", meg, sier det vel mest om forfatteren. Og Åreskjold, med hvilken rett krever hun at jeg skal ta et ansvar for yngre menns forfatterskap???

Punkt 3 - om noen skulle være i tvil, jeg er for en seriøs litteraturdebatt. Men hva har mitt kjønn, min alder og mine klær i en slik debatt å gjøre?

Godt sagt! (14) Varsle Svar

fisefin!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå er det jo ikke alle kjendiser som har et spesielt talent heller da, vi har dem som er kjent for å være kjent. Det er for eksempel ikke et spesielt talent å kle seg naken og posere på forsiden av et blad, det kan jeg også gjøre, men jeg har litt for mye selvrespekt. Og så finnes det helt vanlige mennesker, som aldri har vært i nærheten av noen kjendisstatus som er veldig interessante, og har mange gode historier å fortelle. Så konklusjonen må vel bli at det finnes interessante mennesker både blant kjendiser og oss vanlige dødelige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har slått meg at det er veldig synd at finsk litteratur er så ukjent i Norge, derfor har jeg laget denne listen, hvor jeg har tatt med finske klassikere og bestselgere som enten er oversatt til norsk, svensk eller engelsk. Mange av bøkene har jeg dessverre bare fått lest deler av, eller jeg har såvidt begynt på dem. Skal komme med mer utfyllende kommentarer så snart jeg har lest ferdig de bøkene jeg har begynt på:) Og kom gjerne med forslag hvis det er bøker dere mener burde være på denne listen^^


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg skjønner godt at folk spør her etter anbefalinger! Ofte er det ikke noe problem å finne flere titalls bøker som omhandler temaet, og da blir problemet å vite hvilken bok man skal velge. Og et forum for bokelskere må da være et naturlig sted å spørre om tips?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg vet ikke hva som er tilfelle med bøkene som etterlyses i akkurat denne tråden, og jeg er enig med deg i at man gjerne kan google først. Men jeg har lyst til å tilføye at noen av oss som leter etter bøker, har googlet og lett uten å finne det vi leter etter. I og med at mange her har lest mange bøker til sammen, håper vi kanskje at noen andre kan tipse oss om det vi leter etter....

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nja - iblant er jeg enig med deg, gretemor, noen etterlysninger virker litt "tafatte" og malplasserte. Men i dette tilfellet tenker jeg at trådstarter antagelig ønsker å få tips om bøker som andre har personlig kjennskap til og kan anbefale, blant (sikkert) et hav av litteratur om planter av ymse slag. Jeg satt nemlig i sted og lette etter en bok om herremoter på amazon, og det tok jammen sin tid, og det er jammen ikke lett å vite (selv med "les-en-smakebit"-funksjonen som noen bøker har) hvilken bok som har akkurat den typen innhold som jeg er på jakt etter... Men nå har jeg bestemt meg, altså, så jeg trenger ikke boktips i denne omgang, ta det med ro! ;-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg satt i går og lo så jeg grein av en "lek" på Twitter - Bøker som mangler en bokstav. Se mange av meldingene her: #bokersommanglerenbokstav

Noen av mine favoritter:

PeloneWahl: Kranen - Byggebransjens hellige skrift. Består av åpenbaringer sett fra oven.

olavtorvund: Same ved reisens slutt - en guide til Hurtigruta

janeeike: Lilleord , Borgens utgreiinger om preposisjoner i bokmål.

Fenris10: "Rist som faen" - Behn og Vardøens bok om drinker.

Og så videre... Hvis noen ikke er på Twitter og vil leke videre her, er jeg selvsagt klar for å le mer ;)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

En nær og god kamerat av meg har aldri lest en bok. Han har aldri vært interessert i bøker. Av tekst så er det kun Pondus som virker forlokkende på han :)

Han er en smart og spennende personen og det er alltid interessant å diskutere med han. Han er filmelsker og ser veldig mye film og da spesielt alt innen historie.

Man blir ikke nødvendigvis mer interessant selv om man leser bøker :)

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Selvfølgelig kan og skal vi stille spørsmål!
Men jeg blir litt i stuss over enkelte synspunkter. Tar derfor sjansen på å gjenta meg selv - eller rettere sagt Inge Eidsvåg, leder for Nansenskolen. I Aftenposten søndag 10. juli skriver han blant annet:

Jeg har møtt mange mennesker som knapt har lest en bok i hele sitt voksne liv, og som ikke har spesielt dype tanker om fiolosofiske spørsmål, men som i praksis viser både klokskap og medmenneskelighet. De har hjertets dannelse. Lesing er viktig, kunnskap om kultur er viktig, filosofi er viktig. Men dette må aldri brukes til å rangere individer etter "hvilket nivå de har som mennesker". En slik rangering gir meg ubehagelige assosiasjoner.

Godt sagt! (26) Varsle Svar

Det er visst for å sikre seg at han aldri noen gang igjen skal kunne dukke opp i serien. Jeg for min del tror hele serien kommer til å bli lagt ned ett til to år fram i tid. Two and a half men blir ikke det samme uten Charlie, og jeg synes Ashton Kutcher er et veldig dårlig alternativ.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis du er i et humør hvor du ikke riktig helt hva du skal lese, så bør du kanskje velge en bok du ikke har lest før? Hvis du starter på en du har begynt på men som du har avbryte, så har du kanskje i baktankene at boka ikke helt falt i smak. I skal lese lista di har jeg bare lest to ser det ut til. Har lest Saras Nøkkel og Engelens Spill. Likte begge de to bøkene godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og så sletter jeg tråden etterpå:-) Filmen har fått veldig gode kritikker, også her inne på forumet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes dette var utrolig vanskelig, men samtidig spennende. Har tenkt litt frem og tilbake en stund nå, på hvor privat jeg kan være, og hvilke bøker som passer best med mine mest fremtredende personlighetstrekk. Etter mye om og men har jeg kommet frem til denne listen, og så får jeg bare håpe jeg ikke angrer med en gang den er publisert:

  • Rådyret av Magda Szabó. Erfaringene jeg gjorde i barndommen har gjort meg til den jeg er i dag, noen erfaringer er hyggeligere enn andre.

  • Ledsagersken av Nina Berberova. Jeg har jobbet som assistent til noen i et yrke jeg selv gjerne vil ha en gang i tiden. Forskjellen på meg og hovedpersonen i boken er at jeg aldri ble sjalu og gal.

  • Den röda soffan av Michèle Lesbre. Jeg innrømmer at det har hendt at jeg har reist ut i jakt på noe bedre når jeg ikke er fornøyd med livet, i håp om at alt skal løse seg da.

  • Little Women av Louisa May Alcott. I tenårene fikk jeg, akkurat som Jo, kjenne hvordan det er å ikke passe inn.

  • Et rom med utsikt av E. M. Forster. Hvem har ikke klart å rote det til med kjærligheten en gang eller to?

Så får vi håpe jeg ikke har vært for personlig her. Jeg kunne selvsagt bare laget en liste over bøkene, men det er jo ikke alle på listen som er så veldig kjente, så da valgte jeg denne løsningen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg vil vri problemstillingen litt tilbake til deg. I hvor stor grad tror du de skjønnlitterære bøkene vi leser gjenspeiler hvem vi er?

Personlig tror jeg at bøker som "OZ Clarkes vinatlas","Den store boken om hunder", samt hvilken som helst bok om en norsk skiløper eller med tips om sykkelturer tilsammen vil identifisere meg vel så mye som mine skjønnlitterære valg. Men jeg er kanskje atypisk på Bokelskere(?)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var et utrolig vanskelig spørsmål! Først og fremst tror jeg at vi mennesker er såpass enkle at våre bokfavoritter er nettopp favoritter fordi vi gjenkjenner noe av oss selv i dem, eller kanskje vi gjenkjenner noe vi skulle ønske vi var… Jeg har nå gått gjennom hele boksamlingen min – puh! – og kom først, etter hard selvjustis, fram til ei liste på 15 bøker. Her inne er jeg vant til å snakke om bøker og å diskutere lesing/litteratur i generelle termer. Når jeg plutselig skal si noe om hvem jeg er som menneske, blir det hele straks mer komplisert. Hvor langt kan jeg gå i et slikt prosjekt, hvor privat kan jeg være? Etter en intens indre drakamp, der jeg har veid for og mot, står jeg igjen med denne listen:

  • Joanna Rubin Dranger Frøken Livredd og Kjærligheten. Kjærligheten er alltid vanskelig, selv for en godt voksen kvinne.
  • Gunn Imsen Elevens verden. Jeg er lærer og jobben er en stor del av livet mitt. Mye av min identitet dreier seg nettopp rundt dette å være “lærer”.
  • Astrid Lindgren Pippi Langstrømpe. Noen ganger kan jeg være utrolig tøff og munnrapp! Dette er egenskaper som kan være svært sjarmerende når man er barn, men kanskje ikke alltid like velansett, eller sjarmerende!, når man er voksen.
  • Märta Tikkanen Århundrets Kjærlighetssaga. Noen ganger byr livet på erfaringer man helst ville unngått. Og ja: luktene er noe av det man husker best…
  • Cervantes Don Quijote. Enkelte ganger blir jeg nesten ør av alt det jeg leser. Til tider leser jeg litt for mye.. Heldigvis har det ikke tippet over i galskap ennå – en gåtur eller et kafèbesøk med venner pleier å kurere det verste av galskapen. Men vindmøller kjemper jeg stadig mot.

Håper jeg ikke har vært alt for privat, men dette var det mest ærlige jeg kunne komme opp med i kveld!

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Veldig vanskelig, men jeg prøver:

Audun Mortensen - Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det
J. D. Salinger - The Catcher in the Rye
Stephen Chbosky - The Perks of Being a Wallflower
J. K. Rowling - Harry Potter and the Goblet of Fire
Kevin Crossley-Holland - At the Crossing-Places

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Oi, her må det nok litt sjelegransking til. Også sier jeg som så mange andre på en annen diskusjon her inne, BARE fem bøke!? Men på det siste spørsmalet ditt så må jeg si at her er det ikke bare favoritten som kan telle, her må alle bøker man har lest eller kan noe om vurderes. For selv bøker du overhode ikke likte pga mange ting kan være et speil av deg som person. Men hvis jeg på stående fot skal velge fem bøker som jeg synes sier noe om meg så må det bli disse, så kan andre se om de finner ut av meg:

  1. Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna
  2. Dverghesten av Gert Nygårdshaug
  3. Niende innsikt av James Redfield
  4. Sofies Verden av Jostein Gaarder
  5. Hele verden hoppa av Jonathan Brant

Men så klart, jeg er jo så mye mer en bare disse. Og hva jeg legger i at akkurat den og den boka sier om meg kan være noe annet en andre tror. Noen bøker er jo "personlige" og betyr så mye mer eller noe helt annet noe enn hva boka handler om.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg klarer ikke helt å forklare hva jeg mener med dårlig språk, men Twilight serien er det ultimate eksempel for meg der. Dårlige setninger og fremmedord som er puttet inn helt uten mening akkurat som for å vise at hun kan dem. Og mer som jeg ikke klarer helt å forklare, men jeg synes de var elendige. Jeg har aldri før avsluttet en bok fordi jeg synes språket er så dårlig at jeg bare irriterer meg istedetfor å nyte handlingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser spennende ut - men de må jammen skjerpe seg med katalogiseringen! Ta en titt på kategorien "Sakprosa" - den rommer blant annet en rekke av Kjell Aukrusts bøker, dikt av Kolbein Falkeid og Hans Børli, Dantes Guddommelige komedie og Lars Saabye Christensens Den misunnelige frisøren.... Men ellers mange bra titler - så nå skal jeg prøvelytte litt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SAnneWangPiippokattaMarit HåverstadTherese LiergretemorNina J.B.Karamasov11Readninggirl30SolveigPerSpelemannThomas Heie H.Tore OlsenLilleviMartine GulbrandsenTor-Arne JensenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KKjell F TislevollHilde H HelsethEivind  VaksvikMads Leonard HolvikMonica  SkybakmoenStig TmgeAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryLailaKaren RamsvikAmanda AHanneEllen E. MartolMalinn HjortlandEli HagelundAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo Larsen