Slik du beskriver det, blir en boksnobb noe positivt. Jeg er av helt motsatt mening: en boksnobb er værste sort mennesker. Men for meg er ikke en boksnobb den typen du beskriver i det hele tatt. Jeg anser ikke Stephen Fry som en boksnobb, i hvert fall ikke ut fra de kriteriene du stiller: han framstår som et intelligent menneske, med svært god og bred smak. Min definisjon av en boksnobb har ikke bred smak, de bare leser de store klassikerne for å vise at de har gjort det, og for å fremstå som smarte, uten egentlig å like bøkene de leser (men bare later som de gjør det), og gjerne ser ned på de som mener leser annen litteratur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Men kan det være mulig å være en snobb uten at det må være negativt?...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ordet "snobb" har aldri vært positivt ladet i min bok. Snobber, slik jeg opplever det, ser ned på andre og anser sin egen smak som bedre enn andres.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Inngår ikke det i definisjonen av smak?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30TanteMamieLisbeth Marie UvaagKirsten LundLinnAEKikkan HaugenritaolineHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtBeathe SolbergHeidi HoltanJulie StensethPi_MesonStig TKaren RamsvikEli HagelundReidun Anette AugustinChristofer GabrielsenalpakkaGrete AmundsenFinn Arthur JohansenIngunn STine SundalEinonieAkima MontgomeryTrude JensenLabbelineEgil StangelandTove AlmaPiippokattaHarald KRandiTone Maria JonassensiljehusmorAnniken RøilTerje MathisenLilleviAnn ChristinPirelliBenedicte