Den som har lest Å telle duer tildligere vil nok nikke gjenkjennende når Lyse utsikter leses, selv om det er helt andre karakterer vi møter her. Lyse utsikter minner også litt om Anna Gavaldas Saman er ein mindre aleine, når det gjelder vennskap som vokser frem, hjertevarme og omsorg. Men Marie-Sabine Roger skaper her sitt eget rørende, finurlige lille univers, med humor, ironi og optimisme.

Boka fikk meg til å le og smile ved flere anledninger, men også grunne over en del av iaktagelsene og konklusjonene som trekkes underveis. Roswell er en herlig karakter som det var umulig å ikke bli glad i, og de andre karakterene er også hverdagslige sjarmerende. Hvor mange går ikke rundt og føler at livet er på vent, eller vet ikke helt hva man skal ta seg til? Kanskje er man litt retningsløs?

...Men noen ganger skal det kanskje ikke så mye til før man begynner å leve likevel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Underholdende bok dette, men forfatteren har valgt et uheldig grep med å veksle mellom to jeg-personer. Helt greit hvis hun hadde gjort det tydelig hvem som er "jeg" i et kapittel, men dette overlates til leseren å finne ut av.

Det er også et problem for leseren å bli betatt av en person som er inkontinent, spruter spytt rundt seg i begeistring og sikler for et godt ord. Om Gérard er historiens krumtapp, er det de andre personene som gir den troverdighet, ikke Gérards rolle i den. Den biten hangler litt.

Oversetteren fortjener ros for å ha ivaretatt den muntlige fortellerstilen med snappy formuleringer og dialog helt suverent. Ordspillene og forsnakkelsene med feil ordbruk må ha vært en utfordring. På side 60 står det fx om "når endene ei møtes, og himmelen blir grå", og jeg-personen så som barn for seg at dette dreide seg om andefugler som ikke fikk øye på hverandre fordi været var overskyet. - Et slikt ordspill lar seg ikke oversette mellom fransk og norsk, så her har oversetteren vært nyskapende, og lykkes med det! - Dessverre dukker det gresselige ordet "gullforgylt" opp. Det blir som å si "sølvforsølvet". Noe er enten forsølvet (med sølv) eller forgylt (med gull). Og på side 196 møter vi heldigvis "en forgylt kommode". Det er slik det skal være!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Inger-LiseVariosaSissel ElisabethGunillaAnn ChristinMarianne  SkageIngvild SStig TEivind  VaksvikEgil StangelandRoger MartinsenAnne Berit GrønbechHanne Kvernmo RyeellinoronilleKirsten LundHanneKarin BergVibekeIreneleserChristoffer SmedaasJulie StensethAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEllen E. MartolTine SundalLilleviritaolineTherese HolmKjell F TislevollgretemorReidun Anette AugustinAvaJoakimGrete AastorpMarit HåverstadRune U. FurbergRisRosOgKlagingLabbelineHarald KHilde H HelsethTone Sundland