Utrolig sterk bok, interessant, lærerrik, grusom, trist. Her lærte jeg utrolig mye om Kina, Mao og kommenistisk styresett som jeg ikke visste fra før. Utrolig engasjerende og vanskelig å legge fra seg og umulig å glemme. En sterk sekser fra meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Leste denne boka da den kom ut første gang, og syns den var utrolig bra den gang. Har hatt planer om å lese den igjen om ikke alt for lenge, og etter denn omtalen blir det nok raskere enn først antatt. Litt som bakgrunn for hva som skjer i Kina i dag, og for å se om det jeg tror jeg husker fra -70årene og utover stemmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste boka for endel år siden, og husker at jeg synes det var en fantastisk god og lærerik bok. Jeg hadde lest mange bøker om ulike perioder i Kina før det (Pearl S. Buck, Amy Tan), men "Ville svaner" satte liksom rammene på plass, utdypet og forklarte bakgrunnen for mye av det jeg hadde lest før. Dette er en klar lese-om-igjen bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mange år siden jeg leste denne - jeg tror jeg må ha vært i begynnelsen av 20-årene. Den gjorde et uutslettelig inntrykk på meg og var særdeles opplysende. Jeg husker at jeg den gang reagerte på at jeg ikke hadde vært klar over hva kulturrevolusjonen var og hvordan forholdene hadde vært i Kina i ganske nær fortid. Jeg var endog en over gjennomsnittlig lærevillig og pliktoppfyllende elev gjennom grunnskolen og videregående, men kunne altså ikke huske at dette temaet hadde vært behandlet overhodet. Det synes jeg faktisk fortsatt er merkelig når jeg tenker på det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste denne for mange år siden, og den var jo både grusom og gripende. Men jeg husker jeg irriterte meg endel over at hun skrøt så uhemmet av sin egen familie, mens de fleste andre var "råtne egg". Mulig at irritasjonen ikke var så sterk som jeg syns å huske den....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ditt inntrykk er vel ikke helt galt, men hun var ganske kritisk til sin far som hun synes var veldig "hard" og viste lite følelser, men det ble jo sett på som å være svak, så det måtte man unngå. Heldigvis viser han en annen side på sine eldre dager. Hun beskriver også andre situasjoner hvor det vises medmennesklighet, men dog ikke ofte. En forferdelig hard og brutal virkelighet for kineserne og jeg har iallefall fått en helt annen forståelse av disse menneskenes sjebne. En utrolig sterk bok som sagt,umulig å glemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKirsten LundPiippokattaReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmaja