Carsten Jensen har klart å komponere en bok ikke bare med én fortelling, men med et titalls. Dette kunne fort blitt rotete men alle historiene flettes sammen på en elegant måte slik at leseren i løpet av denne mursteinen føres gjennom hundre år med historie så spennende, trist og interessant som det kan bli.

Helt fantastisk!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Denne boka var en smule unik, selv om det slettes ikke er den beste jeg har lest de siste årene..

Det er underlig vanskelig å sette fingeren på og beskrive nøyaktig hva historien går ut på, fordi den har så mange andre funsjoner enn de rede ord. Likevel er innholdet levende tydelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historien er stor, persongalleriet stort, men mot slutten sykner den hen, på samme måte som Marstals sjøfart. Por que?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noen år siden jeg leste denne boka, men husker godt at jeg storkoste meg med denne romanen. Noen av personene finner en igjen i C.Jensens bok :Siste reis. Denne er på mange måter ulik den første. Her opplever jeg at mye går på det indre plan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan "Siste reise" på tross av ulikhetene, anbefales? Dette er den eneste romanen jeg har lest av Carsten Jensen og en så tykk, men allikevel gjennomført roman bør si noe om at han er en megetdyktig forfatter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med Bjørg at i "Siste reise" foregikk handlingen mer på det indre plan. Den kan ikke måle seg med "Vi de druknede" som for meg er noe av det beste jeg har lest - et ordentlig storverk, men jeg anbefaler den alikevel for Carsten Jensen skriver godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er den så absolutt. Og den er mye tynnere enn Vi, de druknede.(320 sider i min utgave.) Vil ikke si så mye om romanen i tilfelle du skal lese den, men håper du også vil få noe ut av den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenMarteAnneWangNinaTheaGodemineInger-LiseVariosaSissel ElisabethGunillaAnn ChristinMarianne  SkageIngvild SStig TEivind  VaksvikEgil StangelandRoger MartinsenAnne Berit GrønbechHanne Kvernmo RyeellinoronilleKirsten LundHanneKarin BergVibekeIreneleserChristoffer SmedaasJulie StensethAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEllen E. MartolTine SundalLilleviritaolineTherese HolmKjell F TislevollgretemorReidun Anette AugustinAvaJoakimGrete AastorpMarit Håverstad