Kan noen hjelpe meg med boktips til en 17 år gammel jente.

Denne jenta er opptatt av musikk, teater, klær og mote og skriver egne historier. Hun har lest alle Harry Potter-bøkene (mange ganger) og "Regines bok" av Regine Stokke (likte svært godt), men minimalt annet. Hun er en oppvakt jente som jeg tror kan ha stor glede av å utvide sitt reportoar. Utfordringen er å finne de rette døråpnere til nye sjangere (har låst seg fast i Harry Potter).

Kan noen av dere hjelpe! Jeg hører gjerne fra bokelskere i samme alder, men er selvfølgelig takknemlig for alle tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Ville satset på spennende fortellinger med litt magi, bøker hvor man kommer raskt inn i handlingen og blir "trollbundet", slik at man ikke kan legge boka fra seg. Boka "Uglies" som nettopp er kommet, er spennende ungdomsfantasy og har blitt enormt populær i hjemlandet. Jeg er nummer 4, også ny, er føste i en serie av spennende ungdomsbøker. Ellers ville jeg satset på sør-amerikansk magisk-realisme. Cecilia Samartin, De mest eventyrlige av Isabel Allende, f.eks. Eva Luna. Kanskje også Vann til elefantene. Og hvorfor ikke Da Vinci-koden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser du har fått mange gode anbefalinger på litteratur videre, så tror jeg hopper over å repetert disse. Når du sier hun har låst seg fast i Harry Potter så tror jeg ikke du skal være redd om hun leser de mer enn en gang. De fleste av oss som virkelig elsker de har nok lest de MANGE ganger. (Har hørt om mange som leste hele serien hver gang det kom ny bok, ny film også for den delen)

Hun går nok videre når hun er klar for det :) Og siden hun er 17 vil jeg tro at blandinger av fantasy og kjærlighet kanskje kan være en god kombinasjon. Hvis hun er interessert i å sjekke ut litt anbefalinger selv så finnes det en del steder som generer automatiske anbefalinger, blant annet anbefalingene her inne...

Hun kan jo sjekke ut: www.whatshouldireadnext.com www.onskebok.no www.thebookexplorer.com (Man må ikke registrere seg selv om det kan gi bedre anbefalinger på noen av sidene.)

Lykke til! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk skal du og dere alle ha!
Jeg følger opp alle tips. Jeg er imponert - og takknemlig - for det engasjementet så mange av dere viser. Dette er virkelig bokelskere på sitt beste!

Jeg skal oppfordre henne til å logge seg inn og se selv!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sara Shepard sine Pretty Little Liars - bøker kan være interessante, så vel som The Lying game, av samme forfatter. Den første serien er nå aktuell tv-serie, ikke verst ihvertfall, nok mote, drama, litt litteratur og musikk. Ganske bra, vil lese dem selv en gang.

Den glemte hagen av Kate Morton ga meg leselysten tilbake for fullt, super bok!

Hvis hun er potter-fan, for guds skyld, sett henne på sporet av Neil Gaiman og Terry Pratchett! Terry Pratchett...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fin introduksjon til krimsjangeren kan være Det søte i bunnen av kaken av Alan Bradley. Har ikke lest bøkene selv, men hørt at de er gode og passer godt for både tenåringer og voksne.

Ellers er serien The Hunger Games et godt valg. Også kan hun lese Roald Dahl.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser at "Twilight" serien blir anbefalt. I forlengelse av det kunne hun kanskje prøve "Låt den rätte komma inn" av John Ajvide Lindquist? Tror mange ungdommer kan like den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt tips!
Den har hun faktisk lest. Har glemt å spørre hva hun syntes :-)
Enig med deg - aktuell for ungdom som liker litt grøss og gru,og at tingene ikke er helt slik de "skal være".
Likte den godt selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler veldig sterkt Maria Gripe (Skyggeserien) og Lene Kaaberbøl (Skammarserien, Katorina-bøkene) -- og kanskje hun vil like Twilight? Kjenner i alle fall mange jevnaldrende som liker Harry Potter og Twiligth (uten at de leser så særlig mye mer enn det).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg trur "Blekkhjerte"(blekkblod og blekkdød) av Cornelia Funke hadde vært noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er mye eldre enn henne, men leser mye ungdomsbøker likevel:) Vil gjerne anbefale Darke Academy serien av Gabriella Poole som jeg leser nå for tiden. Det er ikke magi, men andre superkrefter. Det er en vampyrisk/demonisk sjanger om mennesker som prøver å finne seg selv i annerledes situasjoner. Jeg liker ikke Twilight, og denne serien (Darke Academy)skiller seg ut blant en del ungdomsserier hvor spesielle evner er involvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Muleum av Erlend Loe burde være midt i blinken, siden jeg er like gammel som henne og har lik smak. Ellers er jeg enig i at hun burde lese Eragon-bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mengele Zoo kanskje?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kva med Rick Riordans bøker om Percy Jackson? Kronologisk rekkefølge er: 1. Lyntyven 2. Monsterhavet 3. Titanens forbannelse 4. Slaget om labyrinten 5. The Last Olympian (har ikkje komt på norsk enda!)

Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med Rebecca av Daphne du Maurier? Jeg leste den når jeg var på hennes alder husker jeg. Og den var bare så spennende. (Jeg skal lese den på nytt for å se om den har forandret seg). Ellers så er jeg svak for Septimus Heap jeg da. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg las Rebecca i sommar, og ho var framleis like god.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da ser jeg frem til å lese den igjen :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eragon-serien, Rubinrød Av Kerstin Gier, Herlig Uærlig av Ally Carter, Artemis Fowl-serien, Blekkhjertetriologien, Den utvalgte av Philip Newt, Maria Gripe-bøker osv. Er alle ungdomsbøker i noenlunde samme sjanger (ikke alle, men alle er bøker jeg liker selv, og jeg er Harry Potter fan;)

Hvis hun vil prøve seg på litt mer "voksen-bøker" kan jeg anbefale f.eks Tilbake til Riverton eller Den trettende fortelling. Og siden hun likte Regines bok vil hun kanskje like Idas dans også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er enig om "Idas dans" og kanskje "Sammen til verdens ende". Det er ei bok i samme gate som Idas dans og Regines bok:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hörte et program på svensk p3 (P3 Populär, våren 2010) hvor de snakka med Harry Potter-fans om livet etter Harry Potter og der gav de faktisk noen boktips. -men jeg finner ikke klippet på p3s sider, så det er mulig det er for gammelt. Det finnes jo innmari mange Potter-klubber og slikt på internett, så et lurt trekk, tror jeg, er å gå inn der og spööre om noen har et tips. Virker som det er mange som har slitt ut Potterbökene sine og er usikker på hvor veien skal gå. Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så dette er et kjent fenomen! Interessant. Jeg prøver å følge sporet ditt, BoxtavKompis. Takk skal du ha.

Tusen takk for de andre tipsene også! Flere av titlene dere foreslår, er ukjente for meg. Jeg sjekker dem ut. Spennende!

Jeg tar gjerne imot flere tips. Vil presisere at jeg tenker i litt voksen-sjanger, ikke nødvendigvis rene ungdomsbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom på en til: "Special topics in calamity physics" av Marisha Pessl. Finnes sikkert oversatt til norsk. Den minner litt om The Secret History og inneholder både litt mystikk, okultisme, utenforskap og veslevoksne karakterer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kom på at kanskje "The Secret History" av Donna Tartt kunne väre noe. Den er ganske så spennende og litt skummel. Hun har også skrevet en som heter "Den lille vennen".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange av elevane mine i denne aldersgruppa har hatt stor gelde av å lese John Ajvide Lindquist si La den rette komme inn, Mannen som elsket Yngve og Kompani Orheim av Tore Renberg, Doppler av Erlend Loe, Skyskraper-trilogien til Tove Nilsen og Harry-Hole-bøkene av Jo Nesbø i tillegg til Regines bok og Idas dans som er nemd over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"PS jeg elsker deg", "Saras nøkkel", "Twilight-bøkene"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ringenes Herre

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tipsene!
På grunnlag av dem, og litt snoking i bokhyllene her inne, har jeg satt opp listen Etter Harry Potter.
Artig hvis dere vil ta en titt - komme med kommentarer og forslag.

Nå har jeg flere gaveideer til denne jenta. Supert når Bokelskere fungerer slik!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser ut som du har rekrutert et nytt medlem ... bra liste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha!
Skal bli spennende å se hvordan hun mottar gaver fra denne listen :-)
Kanskje en helt ny leseverden åpner seg for henne... Legger til noen titler til på listen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kikkan HaugenritaolineHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtKirsten LundBeathe SolbergHeidi HoltanJulie StensethPi_MesonStig TKaren RamsvikEli HagelundReadninggirl30Reidun Anette AugustinChristofer GabrielsenalpakkaGrete AmundsenFinn Arthur JohansenIngunn STine SundalEinonieAkima MontgomeryTrude JensenLabbelineEgil StangelandTove AlmaPiippokattaHarald KTanteMamieRandiTone Maria JonassensiljehusmorAnniken RøilTerje MathisenLilleviAnn ChristinPirelliBenedicteVannflaskeTove Obrestad Wøien