En mann kommer tilbake til småbyen der han vokste opp, åpenbart etter lang, lang tid. Hva han egentlig skal der, forblir litt gåtefullt. Sluttkapittelet antyder at lillesøsteren hans kanskje fortsatt er i live, men han tar ikke kontakt med noen og prøver å være så usynlig som mulig, uten at vi får vite grunnen til det. Boka dreier seg i hovedsak om minner fra barndommen. Svært god beskrivelse av et barns tanker og følelser i forhold til familie og omgivelser, og hvordan en livlig fantasi får næring fra mormors beretninger om den myteomspunne grandonkel Viggo, som forlot familien i ung alder og endte opp på ei sydhavsøy. Barndomsskildringene er det beste i denne historien, synes jeg. Resten blir hengende litt i løse lufta, siden man aldri får vite hva som har skjedd denne mannen fra seksårsalderen fram til nåtid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Det jeg husker best fra denne boken (leste den da den kom ut - oversatt) er hans beskrivelse av da han som liten gutt våknet og ville inn til barnepiken, og fikk seg en skjellsettende opplevelse.. (Say no more...) Vel, egentlig er det det eneste jeg husker fra denne boken.. Kanskje bortsett fra at jeg likte den ganske godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka er den første i en trilogi. Den påfølgende er "Den tolvte rytter" før det hele avsluttes med "Brev til månen"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange takk, forresten! En liten sjekk her og der viser at bøkene ikke er kurant salgsvare lenger. Da skal jeg vel snoke omkring ei stund før jeg finner dem, tenker jeg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du finner begge til rundt hundrelappen på antikvariat.net

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk! Da skal jeg prøve å få tak i dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aha. Det forklarer jo litt av det med de løse trådene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

NorahJBLinnJeanettePer LundSigrid NygaardMarianneNCathrine PedersenTonjeHeidi HoltanJane Foss HaugenRufsetufsaJoakimHilde Merete GjessingPernille GrimelandBente NogvaVannflaskeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H HelsethKarin BerggretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødAnne Berit GrønbechBerit RbrekAvaLisbeth Marie UvaagMorten Müller