Her i huset er vi inne i en ny epoke. Iløpet av jula har vi beveget oss fra tynne fine barnebøker med mange bilder til Løven, heksa og klesskapet av C.S.Lewis. Lillingen er helt forgapt, med store øyne og åpen munn, og vi snakke mye om hvor fantastisk det er at noen kan FINNE PÅ slike historier. Nå lurer jeg litt på hvor jeg skal fortsette? Han er jo ikke så stor, historiene er større enn ham, men så lenge interessen kommer fra ham synes jeg det er greit (så lenge mareritt ikk melder seg). Tips til fine bøker å følge opp med? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Takk for mange gode tips! Vi begynte med Ronja Røverdatter, da det var den første vi fant, men nå har jeg mange å ta av etter hvert:) Høytlesning er veldig fint, og jeg kjenner at jeg koser meg enda litt mer nå, når bøkene tydeligvis kan ha litt mer enn tjue sider;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må anbefale forfattaren frå mi eiga heimbygd Maria Parr med bøkene "Vaffelhjarte" og "Tonje Glimmerdal" har lest begge sjølv, og kan garantere deg at dei vil fenge både lesar og lyttar ;)

Om han likar fantasy som Narnia er nok Harry Potter ikkje så dumt heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den uendelige historien av Michael Ende kanskje? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Serafin og hans makeløse mesterverk

Hvis Narnia fenger tror jeg også du trygt kan gi deg i kast med å lese "Hobbiten" av Tolkien. Min far leste den for meg når jeg var på samme alder og det er ett av mine kjæreste leseminner fra barndommen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så herlig! Jeg tenkte litt på Tonje Glimmerdal. Jeg har ikke lest den selv ennå, så det er kanskje litt dumt å anbefale den, men har planer om å lese den for mine 1. klassinger over jul. God lesing med lillingen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka er flott, Maria Parr leser selv inn på Lydbok. Det er en fornøyelse å høre på. I tillegg er boka hennes Vaffelhjerte bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stor vennlig kjempe av Roald Dahl. Ikke helt i samme sjanger, men vanvittig morsom. Jeg slet meg igjenom den når jeg leste for mine små, fordi det hele tiden var så morsomt, og det er ikke lett å lese med latterkrampe, bare så det er sagt. :o)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Regner med at du allerede har planer om å fortsette med mer Narnia? Prins Caspian burde i alle fall være en selvfølge.

Ellers kan kanskje Astrid Lindgren være noe? Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte falt godt i smak hos meg da jeg var omtrent like gammel. Hvis han setter pris på fantasy, kan du jo også prøve ut litt Tolkien. Rundtomrask og Eigil Bonde fra Heim er veldig fine.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hilde VrangsagenVannflaskeRune U. FurbergLeseberta_23Lars MæhlumSynnøve H HoelAnn ChristinHarald KHeidi Nicoline ErtnæsPiippokattaAnneWangTor-Arne JensenRufsetufsaKirsten LundTatiana WesserlingNorahAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAlice NordliTone Maria JonassenKnut HauglandTherese HolmSigrid Blytt TøsdalBeathe SolbergBjørg RistvedtINA TORNESTove Obrestad WøienHeidiMathiasSiv ÅrdalStine AskeJulie StensethmgeReidun Anette AugustinTrude JensenAnniken RøilVilde Gran JohansenHanne MidtsundMarit HøvdeBertyTone Sundland