Jeg ble ikke begeistret. Synes han har et dålig grep på å skildre de ulike miljøene. Være seg politi, finans eller amerikansk mafia. Det hele blir lite troverdig og klisjebefengt. Fikk litt assosiasjoner til "Hardy guttene" underveis og det er ikke noe kompliment. Synes også denne "dr No" figuren som dukker opp ikke står til troende i det hele tatt. Spennende er den ikke.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Ble heller ikke overbevist. Jeg skal ikke fokusere på plott eller handling, for der tror jeg han har potensiale. Det jeg blir sprø av (ja...jeg forsøker å lese boken, men faller ut hele tiden) er den evindlige hodehoppingen. Hva skjedde med En scene, en pov (point of view). Hodehopping er en klassisk nybegynnerfeil, og det som overrasker meg er ikke at Fjell som nybegynner gjør feilen, men at Juritzen som forlag ikke klarer å fange opp et så elementert problem.

Boken er dessverre heller ikke spennende, og det er heller ikke oppveid med humor. Håper virkelig hans bok nr 2 og 3 har fått et solid løft, hvis ikke skjønner jeg ikke hva Jurtizen driver med, bortsett fra å undergrave sitt eget forlag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig. En likegyldig bok, og assosiasjonen til Hardy-guttene kjenner jeg igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettop lest boka og likte den godt. Pga mafia-plottet har jeg anbefalt den til min mann...
Det er mange overdrivelser og endel usansynlige hendelser. Bla denne personen som du vel kaller dr No. Opplegget hans ble for usannsynlig for meg.
Men jeg synes likevel dette er bedre enn mye av det usannsynlige som Jo Nesbø lirer av seg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til Nesbø sitt forsvar så har han vel sjølv innrømma at det har vore litt for mykje unsannsynleg som skjer i hass sine bøker, særleg dei siste. Men eg kosar meg likevel med Harry Hole. Når ein veit kven skurken er, er det greitt å sjå alle spora. Men at Läckberg er så populær går langt over mitt hovud. Har lese 2 bøker, og etter fyrste kapittel tenkt: "Det kan ikkje vere så enkelt, det blir for dumt". Men joda, sjølvsagt var det faktisk løysinga. Har nett byrja på Tysteren, høyrer den berre i bilen til og frå jobb. Eit greitt tidsfordriv

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Läcberg har jeg gitt opp for ei stund siden!
Blei nesten forbanna etter å ha lest "Snøstorm og mandeldråper", håper i farta at tittelen er riktig. Den virka idiotisk på meg. Så var den vel "en gave" til et veldedig formål. Det som skuffa mest var vel at Läcberg tydeligvis tok så lett på det, da det kun var en "gave"????
Jo Nesbø: Jeg tror jeg har fått nok av ham også. I dag kom jo hans nye "Blod på snø".
Kritikken i hans barne- og ungdoms by er ikke noe særlig. 3 på terningen. "Du kan bedre enn dette, Jo" står det.
Jeg tror jeg har tatt et slags farvell med ham også!
Har stor sans for Sidney Sheldon og Ken Follet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja vel. Sjølv er kanskje André Bjerke favoritten når det gjeld krim, mest på grunn av språket. Har nett kjøpt Kjempenes Fall av Ken Follet, så gler meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte på denne boken for over et halvt år siden, og da fenget den overhodet ikke. Den har derfor ligget urørt helt til jeg nå har gitt den en ny sjanse. Heller ikke nå er jeg overbevist. For meg gjenstår det å lese om lag en tredjedel av boken, og det skal en sterk avslutning til før jeg blir overbegeistret. Personene og miljøene blir alt for karikerte, men historien går i alle fall lett og ledig sin gang; det skal han ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte også på denne for et halvt års tid siden, veldig innstilt på å finne ut at ikke bare etablerte travere kunne skrive krim. Har ikke klart å lese ferdig enda, så jeg får kanskje ta den med på høstferie og gjøre et nytt forsøk. Eller kanskje ikke. Får se. Det er i det hele tatt noen nye krimforfattere som kommer opp, som går litt vel mye i etablerte spor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes du er litt vel streng mot Fjell her, egentlig. Den var slett ikke ille, denne - sammenlignet med annen krim bygget over samme lest. Den var velkomponert og passe spennende. Innrømmer at jeg ikke er noen stor leser av krim, så har ikke veldig stort grunnlag for å sammenligne. Jo Nesbø skriver hakket bedre, men Fjell går ham en høy rang når det gjelder plot, synes jeg. Til å være debutant, er dette lovende. Men det er virkelig et spørmål om vi trenger enda mer hardkokt krim i bokhyllene våre, selv om det er god underholdning. Jeg klarte å gjette løsningen før jeg kom til slutten. Men det betyr antagelig at den var for enkel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser at dere andre her leste boka for 2 år sida. - Jeg er visst litt treeeg av meg... - har lest den nettopp nå. (Må bare ha sagt at jeg har slitt veldig med en annen krimbok i sommer, og den er mye verre å fullføre. Men jeg har tenkt å lese ferdig den også, for å slakte den når jeg endelig har fått den unna.)
Er enig med deg, Elisabeth. Boka er slett ikke den verste krimhistorien jeg har lest. Også enig i at Jo Nesbø er hakket bedre, men han er jo en gammel traver som vi har hatt god tid til å bli kjent med i mange år.
Jeg skjønte også hvor det bar hen i handlingen i Tysteren, men sånt hender jo rett som det er for oss som leser en del bøker.
Du stiller spørsmålet om vi trenger enda mer hardkokt krim i bokhyllene våre. Tja... - mye krim kan faktisk være god underholdning og gi både spenning og en fin avveksling når privatlivet til leseren er både rolig, harmonisk og lite kriminelt, sånn til hverdags. ;)

Så jeg ønsker alltid nye debutanter velkommen. De skal få en fair sjanse i bokhyllene her hos meg.
Jeg tenker som så at jeg skal gi Jan-Erik Fjell en sjanse til. Jeg vil se hva han skriver videre. Skal lese Skyggerom også, jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Arve Juritzen kan gjøre gull ut av gråstein.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes også denne var oppskrytt. Han virker litt umoden rett og slett.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Må bare si meg enig i det du skriver. Mange klisjefylte beskrivelser av personer og miljøer synes jeg, og det hadde jeg ikke regnet med å få servert i en bok med så mye god omtale å vise til. Når det er sagt, synes jeg det var godt driv i enkelte deler av boka, og slutten var grei nok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes du beskriver godt hvordan jeg selv også opplever boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig - jeg måtte avbryte boka. Begynte å skumlese og se lenger bak i boka for å få fart i handlingen. Boka er full av dårlige poenger og opplagte og klisjefylte momenter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KVannflaskeingar hTralteJoakimDinaLesevimsaGrete AastorpStein KippersundKirsten LundHanne Kvernmo RyeMarianne MTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågIreneleserReidun SvensliLeseberta_23BenedikteBeathe SolbergTheaPer LundJulie StensethReadninggirl30Hilde Merete GjessingChristoffer SmedaasEmil Varjord SöderströmStine SevilhaugTurid KjendlieSynnøve H HoelKarin  JensenAnniken LToveGroBerit REllen E. MartolsvarteperRandiAfornixConnieLinda Nyrud