Mange løse tråder preger "Niagara," som med sin innledning med et selvmord, legger opp til en søken etter svar. Ariah Erskine elsker ikke sin mann, men det er et "fornuftig" ekteskap, ifølge hennes mor. Tidlig om morgenen/natten etter bryllupet lister han seg ut av suiten på hotellet ved Niagarafossen, og legger igjen en konvlutt som Ariah aldri finner. Under letearbeidet går Ariah i området rundt fossen som i transe. Historien om henne brer seg, og hun får tilnavnet "Enkebruden i Niagara."

Hun gifter seg senere med en av mennene som har deltatt i søket etter mannen. De får tre barn, skjønt Ariah vet aldri om den eldste sønnen er et resultat av det eneste samleiet hun hadde med sin første mann. Alle får i løpet av oppveksten høre historier om fossene, om selvmordene som ofte hender der, og ikke minst om "Enkebruden i Niagara." Samtidig avdekkes et en miljøskandale; byen er bygget på en avfallsplass for kjemisk materiale. Ariah's mann, som er advokat, går tungt inn for å hjelpe folk med skader etter feilgrepet, men må gi tapt for korrupsjon og fortielser i byens maktapparat. Han blir til slutt jaget utfor fossen i en biljakt som tilsynelatende er motivert av hans motstandere i retten.

Helt frem hit ser det ut til at trådene er så tett vevet sammen at leseren til slutt vil få svar på det grunnleggende spørsmålet som (tross alt) driver leseren videre gjennom relativt handlingstomme partier: Hva var det som fikk Ariah's første ektemann til å ta sitt liv? Personlig får jeg en mistanke om at han hadde noe med miljøskandalen å gjøre; at han visste noe som ville ha fått saken til å eskalere tidligere om han hadde overlevd, men det forblir bare mine spekulasjoner. Her ligger bokas svakhet. Dette er den tykkeste av flere løse tråder som blir hengende i luften ved historiens slutt.

Til syvende og sist en flott bok, som hadde fortjent en bedre utgang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Synes ikke boka hadde noen svakheter, synes den var fantastisk skrevet hele vegen og ingen tomme partier etter min mening. Har også en annen oppfatning av et par ting enn deg, jeg oppfattet at Ariah fant konvolutten, men fornektet det. Jeg er også av den oppfatning av at grunnen til Ariahs første ektemanns selvmord var begrunnet i at ekteskapet ikke burde funnet sted,nettop på grunn av mangel på følelser. Interessant at vi oppfatter og tolker ting forskjellig...Likte boka kjempegodt,og vi er jo begge enig i at det var en flott bok:-)Anbefales varm av meg:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Tone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Sæverhagen