Den engelske gentlemannen, poeten og politimannen Gabriel Syme infiltrerer den anarkistiske organisasjonen "European anarchist council", der hver av de sju medlemmene er gitt kodenavn fra en av ukedagene. Etterhvert oppdager Syme at han ikke er den eneste som seiler under falskt flagg, og sammen med sine nye følgesvenner befinner han seg snart i et surrealistisk mareritt hvor det totale kaos truer verdensordenen. Eller gjør det det?

"The Man Who Was Thursday" er først og fremst en eksistensiell materiell fantasi og ikke en spionthriller. Det ligger riktigok et slags konspirasjonsmysterium i bunn, men men boka beveger seg fort ut at det typiske spionthriller-plottet og leseren etterlastes med få tydelige svar, så den dedikerte spionelskeren kan nok bli skuffet. Det overordnede temaet i romanen er orden versus kaos, noe som også gjenspeiles i romanens form. Chesterton bruker mange språklige motsetninger og paradokser, og han skriver både elegant, morsomt og vittig.

Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmEgil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StørePiippokattaReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugAnne Berit GrønbechLars MæhlumJulie StensethAnnamarithcTonesen81Harald KTheaTove Obrestad WøienRufsetufsaKjetilJorund KorbiKjersti SLilith NagelIngunn SHeidi LSigrid Blytt TøsdalTuridmajaTanteMamieHilde Merete Gjessingmay britt FagertveitJoannMorten BolstadGrete AastorpTjommi