Hvorfor elske denne boka? Ikke så godt å si. La oss bare slå fast at vi er noen stykker som gjør nettopp det. Litteraturhjertet har sine grunner som litteraturhodet ikke forstår.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Oppdagerlyst og rastløshet gjør at en ung norsk mann reiser til områder ved og i Sahara. Han drar til Tuareg-folkets land, folket og stedet innfrir ikke forventningene hans. Han drar videre ut i ørkenen for han får kjennskap til en eneboer som bor der ute.
Axel Jensen var bare 25 år når han skrev denne flotte beretningen om en ung manns drømmer og håp."Ikaros" er basert på hans egen reise i Sahara som ung mann på 50-tallet.

Den greske myten skal ha det til at den frihetssøkende Ikaros flykter fra Kreta ved hjelp av vinger festet med voks. Han ser ikke grensene for sin egen kraft og flyr stadig nærmere solen. Til slutt smelter voksen som holder vingene på plass, og Ikaros styrter mot jorden.

Dette var en veldig god bok som flere bør oppdage. Det er driv i boka og handlingen er annerledes enn ganske mange andre norske bøker skrevet på den tiden, ja kanskje opp til nåtiden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En meget god presentasjon der, Karin. Jeg er ingen Axel Jensen-fan, for å si det sånn, men i mellom linjene i denne boka aner jeg er åpenhet og en livsbejaende frihetslykke som jeg ikke finner i hans øvrige bøker. Et slags overskudd, en slags glede over eksistensen, en begavet nyskjerrighet uten kynismens bitre bismak. I Ikaros fanger den unge Axel den gleden som flyr!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaIngeborg GSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30TuridmajaMargrethe  HaugenJoannHilde VrangsagenIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie UvaagDaffy EnglundlittymseKaramasov11MathiasEli Hagelund