Imponerende håndverk, dette. Franzen er som en virtuos fiolinist med lynraske fingre kombinert med et komplett overblikk over symfoniens bestanddeler. Han kan skifte fra økonomiske analyser til en Parkinson-pasients indre liv, fra uhyre virkelighetsnære skildringer av familiestrukturer til satiriske beskrivelser av nordmenn, svensker og litauere. Og det hele oppleves som et kakestykke skåret direkte fra det amerikanske samfunnet ved inngangen til et nytt årtusen. Jeg blir svett av å lese denne boka!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Svett er ordet ja! Og jeg ser rundt omkring i diskusjonene at familien beskrives både som tragikomisk og dysfunksjonell, likevel blir det hele så troverdig. Her er det motsetninger mellom generasjoner, livsstiler, verdier, mer eller mindre grad av mentale problemer osv. men jeg har mistanke om at det faktisk finnes familier som har det bortimot sånn.

Det er fantastisk synes jeg, hvordan hvert enkelt av familiemedlemmene er skildret så individuelt og ja, jeg kommer tilbake til ordet troverdig igjen. Alle gjennomgår "korrigeringer" både i ytre omstendigheter, men også i utvikling. Den mest tragiske personen synes jeg er Gary. Han innser hvor han er i livet og at det ikke nødvendigvis er et godt sted der bak den vellykkede fasaden, men han velger å bli der så vidt vi vet.

Boka er tjukk, og jeg har altså hatt problemer med å prioritere lang nok nattesøvn i lengre tid. Nå er Freedom bestilt, men som det er allmen enighet om her, sikkert lurt å la den ligge litt og la Corrections godgjøre seg en stund.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for inspirerende innspill! Denne boka er lagt opp i en av mine (tre) boksirkler, og det er bare snakk om kort tid før jeg begynner på den. Da kommer jeg sterkere tilbake og diskuterer gjerne boka med deg og andre.

For øvrig holder jeg akkurat nå på med den siste boka til Franzen - "Frihet" - og den er så sprelsk, så morsom, så frekk, så pikant, så .... ja - fantastisk! Det er sjelden man sitter med en slik perle mellom hendene! Språklig er den på høyde med noe av det beste innenfor litteraturen! Jeg regner med at det antakelig er unødvendig å si "Løp og kjøp!" fordi du forlengst har tenkt det samme ... ;-) Jeg har selvsagt tenkt å si noe mer enn "Denne boka er sååååååå bra!" når jeg er ferdig med hhv. "Frihet" og "Korrigeringer"!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg skal definitivt lese den nye også, men jeg trenger nok en pause i mellom de to (ellers blir det som å fortære to 7-retters middager på samme kveld).

Er du med i tre boksirkler på en gang? Du har mange jern i ilden!

(Forresten skal jeg "bokbade" med Franzen allerede i kveld...!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skjønner jeg godt! Dessuten er det også greit å porsjonere ut de beste bokperlene, for ellers vil jo resten av høsten nødvendigvis bli en gigantisk nedtur. ;-) Det skal nemlig noe til å komme opp på dette nivået! For øvrig heldige deg som skal treffe Franzen på bokbad i kveld!

Det holder noen ganger hardt å komme gjennom "pensum"-litteraturen til alle boksirklene jeg er med i, men heldigvis har jeg mye å si mht. bokvalgene! Og når valgene går på gamle dårlige samvittigheter i egne bokhyller (eller "skampletter" som jeg pleier å kalle dem når de har stått lenge nok og ropt etter meg i hyllene mine; he-he ...), så er det rett og slett greit å komme i gang, og få litt ekstra press på seg! Problemet er snarere alle de nye bøkene som strømmer på hele tiden, og som forrykker leseplanen! ;-)

Lykke til i kveld! Får vi et fyldig referat, eller?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågFriskusenBerit RBente L.Hilde Merete GjessingHanne Kvernmo RyeEirin EftevandLinda NyrudEgil StangelandHarald Kmay britt FagertveitVegard Nordin LøvåAkima MontgomeryPiippokattaCarine OlsrødNicolai Alexander StyveMai-Britt GrøsfjeldHeidi LRufsetufsaBertyritaolineSolMarit AamdalIngunn SAnne Berit GrønbechSiriG LBjørg L.Lars Johann MiljeBjørn SturødsomniferumGromgeKarin BergMartinKirsten LundStian AxdalKristin71NorahKarin  Jensen