Noen bøker føles som gamle venner. Når alt er guffent, krabber jeg opp i sofaen med J.K. Rowling, Tolkien eller Meyer. Hva er din komme- hjem-bok??

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Agatha Christie her og!Og Richard Herrmann's bøker.(Kanskje spesielt "Mine gleders by").Det er noe lunt ved dem,som får meg til å glemme verden rundt meg. =0)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir en diktsamling av enten Olav H. Hauge, Halldis Moren Vesaas eller Stein Mehren.

Og så jeg tre pensumbøker fra videregående som jeg er innom med jevne mellomrom(og det er leenge siden jeg gikk på videregående); I otta du rise, og Norsk for voksne: sakprosa og noveller og dikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg ikke vil lese i noen av de bøkene jeg holder på med så funker det alltid med litt Ibsen. Har lest skuespillene mange ganger, men det er alltid godt å lese et Ibsen-skuespill igjen :)
Eller så tar jeg frem Andre Bjerke og leser noen dikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som Ingrid og Stine må jeg også si Harry Potter. Hvilken som helst av dem, og ikke nødvendigvis i rekkefølge. Nå skal det sies at begynner jeg først med en, ender jeg som regel opp med å lese alle fra begynnelse til slutt. Har vel lest hver og en av dem nærmere 6-7 ganger, om ikke mer <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har to gamle pensumbøker fra studietida liggende fremst i bokhylla som er fine å ty til både hvis dagen er av de tøffere eller av de bedre: Lyrikkboken og Dikt fra antikken til vår tid. Her finnes noe for en hver situasjon :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ha ha :) "Dikt fra antikken til vår tid" står i hylla mi og. Mange studie minner fra den:) Og så er det alltid en stor glede å klatre opp på et bord, og lese Walt Withman :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser sjeldent samme bok flere ganger, men om jeg skulle gjøre det ser jeg for meg at Harry Potter (som tidligere nevnt her) er en god kandidat. Andre bøker jeg kunne fått komme hjem-følelsen av er kanskje Jane Austens klassikere og Ole Brumm!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som AnjaE er det Agatha Christie som gjelder også for meg. I tillegg til noen andre som har fulgt meg opp gjennom årene; Kristin Lavransdatter, Per Hanssons Og tok de enn vårt liv og Kirsten Langbos Barna på Mikkelsplassen (av alle ting!). Den siste minner meg sånn om gården til besteforeldrene mine og fantastiske stunder der :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egentlig er den boka jeg til en hver tid leser en komme-hjem bok. Men den jeg velger igjen og igjen når det røyner på med ulest litteratur er Marion Zimmer Bradleys Avalon. De har jeg lest utallige ganger og jeg lar meg rive med hver gang, ennå jeg vet hva som skjer så skjer alt på nytt hver gang,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg har behov for å lese noe kjent og kjært, er det gjerne Agatha Christies bøker jeg tyr til. Ikke fordi de er så veldig gode, men fordi de minner meg om bestemor; det var hun som ga meg inspirasjon til å lese. Etter barne- og ungdomsbøkene var unnagjort, var Christies krimbøker mine første, usikre steg inn i voksenlitteraturen. De føles som gamle kjente for meg, siden jeg og bestemor leste dem sammen og diskuterte dem. Bøkene framkaller gode og absolutt kjære minner, med andre ord.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Harry Potter troner nok øverst på lista der. Men også Sagaen om Isfolket. Om jeg ønsker noe som ikke er overnaturlig, så går jeg da som regel for Robin Cook eller Sidney Sheldon. Veldig glad i begge de forfatterne og blir aldri lei bøkene deres.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis det virkelig er guffent så foretrekker jeg Joanne Harris eller Terry Pratchett. Harris fordi bøkene hennes har så mye stemning, og Pratchett fordi hans bøker alltid får meg til å le.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvem føler seg vel ikke hjemme i Harry Potter?! Så klart det er en serie med feel-good og komme-hjem bøker. Love them!!! Men ellers...vel det er vanskelig å si, for som regel så bare tar jeg opp en ny ulest bok og faller helt inn i den. Så en vær bok blir som å komme litt hjem, og få slippe omverdenen og alt det vonde for en liten stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stormfulle høyder av Emily Brontë og Elsi Lund - triologien til Bjørg Vik er mine komme - hjem - bøker, men jeg er også veldig glad i Harry Potter og Tolkien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander Styveelme