Jeg er bare halvveis i denne boka, men for hver side kribler det i fingrene, smerter i hjertet, knyter seg i magen... Jeg følger hva jeg må kalle en "helt" - en uredd utenriksjournalist - på hans reise inn bak "murene" - både de fysiske og psykiske - som omkranser Bagdad, som står mellom sjia og sunni-muslimer, mellom folkeslag, mellom ondskap og godhet, menneskelighet og umenneskelighet, verdighet og nedverdigelse. Jeg tråkker i Sigurd Falkenberg Mikkelsens fotspor, der han følger kvinner og barn - der de smyger seg over glasskår og ødelagte eiendeler, sprengt i fillebiter av selvmordsbombere eller amerikanere, samt i hans samtaler med tidligere fanger fra Abu Ghraib - fanger uten håp, eller nye ledere - med ambisjoner og håp.

Dette er en bok som er viktig for å forstå Irak-konflikten sett fra irakernes synsvinkel. Det er også en bok som tar deg med på en historisk reise gjennom andre deler av Midt-Østen, blant annet Israel, Libanon og Gazastripen. Her er masse historie og gode skildringer. Den er meget godt skrevet, og i følge undertegnede, et must!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenTherese HolmEgil StangelandJakob SæthreAud- HelenBård StørePiippokattaReidun Anette AugustinLailaHelena EGodemineritaolineHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolviksomniferumStine SevilhaugAnne Berit GrønbechLars MæhlumJulie StensethAnnamarithcTonesen81Harald KTheaTove Obrestad WøienRufsetufsaKjetilJorund KorbiKjersti SLilith NagelIngunn SHeidi LSigrid Blytt TøsdalTuridmajaTanteMamieHilde Merete Gjessingmay britt FagertveitJoannMorten BolstadGrete Aastorp