Jeg er enig med flere andre i at her var det mange navn å forholde seg til, for ikke å snakke om mye hopp i tid.

Likevel historien fengslet meg veldig og jeg leste meg lekende lett gjennom hele boka. Ja, jeg riktig storkoste meg hver gang jeg tok fram boka for ei lesestund.

Om noen dager, reiser jeg på ferie til Lofoten og faktisk blir jeg boende på et hotell ikke langt fra Vågan kirke i Kabelvåg der nettopp Sara Susanne satt modell for engelen på altertavlen.

Lite ante jeg noe om dette da jeg tok fram boka for litt mindre enn ei uke siden ! Og nå forventer jeg å få se både Vågan kirke og mange av de andre stedene som er omtalt i boka. :-))

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Ja, både bok og besøk kan anbefales VELDIG..... Jeg er konfirmert i kirka som Herborg i boka forteller at hun vandret rundt ved som barn. Det var jo også utrulig arti å lese om folk jeg faktisk kjenner til. Selv om akkurat dette da ble veldig spesielt, så likte jeg veldig godt både Tora- og Dina-triologien. Wassmo er så flink å skildre sterke kvinneskikkelser, men jeg synes at hun i "Hundre år" også kommer med flotte, sterke skildringer av menn også. Ja, det blir masse navn. Syntes det var artig at hun trakk inn Benjamin igjen her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk et flott opphold i Lofoten i sommer og jeg fikk også besøkt Vågan kirke som jeg håpet på. Ble enda mer oppdatert når det gjelder historien rundt kirken og fikk også med meg litt historie fra områder rundt i Lofoten.

Det ble kikkelig stemningsfullt å være i kirken og spasere i området rundt den. Mye takket være boka "Hundre år" .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både Lofoten OG VESTERÅLEN er flotte områder i vårt langstrakte land. Masse av handlinga i "Hundre år" foregår faktisk i Vesterålen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne er ikke min Wassmo-favoritt. Mye bra, fine historier, men det ble for springende for meg, og jeg måtte ty til selvdisiplinen for å få lest den ferdig. Men altertavlen kunne jeg gjerne tenke meg å se! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hundre år var fantastisk lesning. Håper ditt besøk til stedene i boken ble opplevelsesrikt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Sæverhagen