Gir god forståelse for hvordan det var å være kvinne i Afghanistan under både russerne, mujahedin og Taliban. Hovedpersonen er sterk, bevarer også sin verdighet når hun er lengst nede. Lurer på hvordan hun har det nå, etter Taliban, mens borgerkrigen fortsatt raser. Denne boka er et godt supplement til "Drageløperen" og "Tusen strålende soler".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Anbefaler denne boka stadig, jeg synes den gir et mye bedre bilde av en konflikt enn Drageløperen og Tusen strålende soler. De er tekket bokmarkedet, mens historien om Shirin-Gol er en historie om et menneske som vil finnes i enhver konflikt. Noen overlever fordi de er sterkere enn andre. At det å kunne lese betraktes som farlig er for meg uforståelig. Siden kommunen vår huser flyktninger, er det mange som kan fortelle at de ikke vet noe om verden sjøl om de har gått på skole i flere år. For dem er det en bratt lærekurve når de begynner på skole her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg synes Shakib klarer å formidle hvordan afganske kvinner har det på en ganske overbevisende måte. Minuset er at jeg syntes kanskje av og til at Shirin-Gol var en FOR sterk kvinne. Tenkte: Hva hvis mange var så sterke som HENNE? Men historien er svært levende skildret. Du føler nesten at du trasker sammen med henne på bare føtter. Det er utrolig at det skal være slike kontraster i verden. Jeg leste ferdig boka i går, i dag er det TV-innsamlingsaksjon til Flyktningehjelpen. Det får tankene til å vandre - og pengeboka til å åpne seg....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er virkelig tankevekkende å lese hvilke overgrep, frykt, sorg, redsler og urettferdigheter som noen mennesker gjennomgår. Det er en flott dokumentar roman med gripende kvinneportrett.

Ei bok som gjør at de færreste kan lukke øynene for hva som egentlig har foregått og sikkert foregår den dag i dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Lise MuntheKarin  JensenKristin_HanneReidun Anette AugustinRoger MartinsenTove Obrestad WøiensomniferumKirsten LundTone HAnne-Stine Ruud HusevågHarald KVannflaskeingar hTralteJoakimDinaLesevimsaGrete AastorpStein KippersundHanne Kvernmo RyeMarianne MTanteMamieIreneleserReidun SvensliLeseberta_23BenedikteBeathe SolbergTheaPer LundJulie StensethReadninggirl30Hilde Merete GjessingChristoffer SmedaasEmil Varjord SöderströmStine SevilhaugTurid KjendlieSynnøve H HoelAnniken LTove