Denne boka har jeg lest i minst et halvt år men jeg kommer meg ikke videre! Har lest flere sider om og om igjen tusen ganger, minst. Jeg har vudert å legge den vekk flere ganger lurer på om jeg kanskje er litt for ung til å lese den, 12 år? Men så fort jeg er ferdig med bøkene jeg har lest i mellomtiden glir hendene tilbake til sofies verden fordi det er morsomt når jeg først forstår. Det er for meg abselutt ingen bok som jeg kan redde meg inn i og drømme meg bort i jeg får ikke lyst til å lese når jeg tenker på den boka, egentlig. PS. beklager hvis det er mye skrivefeil!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Det er en ganske så filosofisk bok, så ikke rart den er vanskelig å lese, enten man er 12 år eller eldre! Gjelder å lese den mange ganger, og kanskje se filmen? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg leste Sofies Verden første gangen hoppet jeg over store deler brev-filosofikurset husker jeg. Da var jeg vel på din alder. Senere har jeg kommet meg gjennom den ett par ganger. Men det er definitivt ikke noe jeg vil anbefale alle å lese, spesielt ikke så unge mennesker. Å tvinge seg gjennom boka vil jo bare ødelegge leselysten til folk, da er det nok bedre å legge den fra seg noen år før man prøver igjen. De tar vel litt tid før man inser at det er lov å legge fra seg en bok hvis man ikke liker den. Jeg brukte iallefall noen år på å komme komme til den erkjennelsen, og da var jeg veldig letta :)

Vil foresten anbefale dere å lese noe annet av Jostein Gaarder først, han har skrevet mange barne/ungdomsbøker som er mye lettere å lese, og personlig syns jeg flere av dem er mye bedre enn Sofies Verden. Gaarder har blandt annet skrevet Kabalmysteriet som vistnok er grunnen til at han skrev Sofies Verden (hovedpersonen i Kabalmysteriet kommer hjem fra en reise til Athen,også leter han etter en grei bok om filosofi, men fant ingen ting, derfor skrev Gaarder Sofies Verden. Vet ikke om jeg er enig i at Sofies Verden er en lettlest bok om filosofi, men det er no en morsom historie da..) ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må nok henge meg på denne og si at dette ikke er en bok for alle. Jeg har prøvd noen ganger å lese den, men gav opp ved hvert forsøk. Nå har jeg anskaffet meg den som Digikort og har funnet at det er lettere å høre på den enn å lese den. Kanskje dette er løsningen for andre som sliter? Er lettere å få med seg all filosofien, og lettere å forstå sammenhengen i det hele.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå ble eg egentlig veldig glad - så godt å høre at eg ikke er den eneste som ikke har klart å fullføre Sofies verden. Det var det inntrykket eg hadde da eg prøvde å lese den som 23-åring - "alle" andre hadde lest den, var eg dum som ikke forstod boken og lot meg fenge..?.. Takk for tips mht. å hoppe over filosofi-delene, kanskje eg tar boken frem og prøver igjen. Nå er eg tross alt 39år.... ;o) Ellers så mener eg at man ikke MÅ lese en bok selv om "alle andre" tilsynelatende gjør det - kos deg heller med en bok og forfatter som du liker. Bøker skal glede - ikke irritere og frustrere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av og til kommer det bøker det går prestisje i å ha lest. Dette var en slik bok for meg, så jeg "presset" meg igjennom den da jeg også var rundt 12/13 år. Mitt tips er å sjekke ut de andre bøkene til Jostein Gaarder, der Sirkusdirektørens Datter absolutt er en innertier!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

eg har lest den noen ganger og tenker kvar gang at denne gangen skal eg lese gjennom alle dei filosofibrevene.. men ender opp med å lese dei første og så hopper eg over resten.. er 21 år no, og leste den vel første gangen i 12 års alderen. kansje på tide å lese enda en gang? :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal prøve og komme meg gjennom den nå og lese den en eller flere ganger til når jeg blir eldre da vil jeg forhåpendligvis forstå mer etterhvert...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, Jeg hadde det litt på samme måte som deg - kom ikke mer enn omtrent halvveis i boka 3 ganger. Men på fjerde forsøket klarte jeg å lese meg over kneika, og da ble den fantastisk!

Det kan hende du er litt for ung til å lese den, vet ikke. Og jeg forstår om du synes den kan være litt tung. Men den er også ganske spennende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes den var ganske tung når jeg leste den første gang, som var når den først kom ut. Jeg hoppet da over alle filosofiene og leste historien i mellom. Nå i fjor leste jeg boken på nytt og da hele boken fra perm til perm. Du må nok ha en interesse for filosofi for å sette pris på den fullt ut. Det er en bok som må modnes for de interesserte. Ikke gi opp, bare la den hvile som en god flaske vin..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror jeg også er for ung - og jeg er 20 år. Gir opp denne boka altså. Føler egentlig bare at jeg sitter og leser ex-phil-boka mi igjen og det var kjedelig nok en gang!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, og jeg er 42 og er i grunnen for ung jeg også. Har begynt på boken utallige ganger, men har gitt opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn Hjortland