Denne helgen har jeg funnet fram en lettlest lektyre. Nemlig Tretti dager i paris av Veronica Henry som jeg fikk låne meg i dag. Spent på om den er typiske feelgood som mange av de som skriver i samme sjanger er eller om denne bryr på litt mer utfordring. Uansett fint med noe litt lest lest i ny og ne.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg leser Italo Calvino. «Våre forfedre», det er en samling av tre romaner: «Vicomten som ble delt i to» ca 90 sider, «Klatrebaronen» ca 230 sider og «Ridderen som ikke eksisterte» litt over 100 sider. Jeg er snart ferdig med klatrebaronen. Handlingen her er en gutt som etter å nekte å spise sneglene til middag blir sendt fra bordet og klatrer opp i et tre som han nekter å komme ned fra og siden han er stolt og sta blir han værende i trærne resten av livet, uten å overhode sette sine ben på marken igjen. Knakende godt skrevet!
Kos dere med våren… og lesingen også!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det var lengre samling av bøker ja. Hørtes ut som en spennende handling og interresant hva som skjer videre. Håper du får en god lesning og ha en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg også en lettlest bok, Midnattsbiblioteket, av Matt Haig. Jeg valgte denne ut i fra forslag på Goodreads i forbindelse med punkter på årets leseutfordring, The 52Book Club's 2024 challenge. Jeg er ca halvveis nå. Tanken og temaet er bra. Teksten er lettlest, men litt for enkel for min smak. Det samme er innholdet, litt for lett og enkelt. Jeg skal uansett lese den ferdig. Det blir en aktiv helg utenom lesing også: politisk verksted, vårarbeid i hagen og familiemiddag. Ønsker alle en fin-fin helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg likte midnattsbiblioteket, synes den hadde noe morsomme tanker i forhold til hvordan minnene våre ofte egentlig ikke er riktige og at vi glemmer tingene vi egentlig har opplevd. Og at man på sikt idealisere opplevelser. Men ja den er ikke mest avansert språk messig gjerne. Håper du får en god lesning og god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil fortsette med Jenter uten navn, fordi det kom andre ting i veien som jeg måtte ta meg av. Når man er trøtt og uopplagt så er ikke lesing for meg tingen heller.

Eller så springer løvet ut på bjørketrærne rundt meg. Å så deilig at våren er her. Temperaturen er ikke den beste ca. 10 grader om dagen og ca. 3-6 graden om natten. Ventingen slutter ikke før varmen kommer og noen ganger har vi måttet vente til august.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er alltid fint at en bok varer lengre. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med «Dødskammeret» av John Grisham. Det er ikke en bok for dem som elsker action - fart, gørr og spenning, men jeg liker Grisham. Og denne boka har gitt meg litt å tenke over:

Har staten rett til å bestemme om et menneske skal leve eller dø?
Kan det være riktig dømme et menneske til døden?
Hva hvis velkommene viser seg å være uskyldig?
Hva hvis vedkommende er skyldig? Kanskje også i mord eller overgrep som ikke er omfattet i dommen?
Hva hvis vedkommende angrer voldsomt?
Hva hvis vedkommende overhode ikke angrer, men tvert i mot er ganske kry?
Blir de dødsdømte behandlet humant i ventetiden?
Er døden smertefri?

I utgangspunktet en fredelig spenningsbok, hvis det går an å si. Men full av tanker og innspill, i hvertfall for en nordmann som stort sett assosierer dødsstraff med mer autoritære land som kanskje ikke tar dette med rettferdige rettssaker så alt for tungt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er høyt aktuelle spørsmål som man må tenke på. Hørtes veldig interresant ut. Håper du har en god lesning og håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den høres interessant ut. Leste for flere år siden Uskyldig dømt og den sitter fremdeles i meg. Så John Grisham skriver utrolig godt og man blir dratt inn i fortellingen. Er Dødskammeret også hentet fra virkeligheten?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg visste ikke før nå at Uskyldig dømt er basert på virkeligheten. Det gjør jo historien enda sterkere. Takk for at du fortalte det!

Hvis Uskyldig dømt sitter i etter flere år vil du nok ha utbytte av Dødskammeret. Uskyldig dømt er nok mer spennende, men der har vi en dødsdømt som er uskyldig og sympatisk. Dødskammeret er ren fiksjon så vidt jeg kan forstå, men den dødsdømte er en heller usympatisk person som har ødelagt livet for mange mennesker, så Graham får fram flere fasetter av temaet dødsdom.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Marit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvaBeathe SolbergmgeBertyJulie StensethKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth Svee