Denne helgen har jeg flere bøker jeg kunne tenke meg å lese. Men jeg skal fortsette på boken jeg begynte på i kveld nemlig Frank Kafka Slottet. Det har nemlig kommet en tysk ny tvserie som jeg ønsker å se. Dermed tenkte jeg kunne starte med Kafka aldri lest noe av før. Har du lest Kafka før?

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Jeg hadde egentlig tenkt til å lese Om natten lyser stjernene av Robert Steen. Boka om hans sønn Mats, som vi også kjenner som Ibelin.
Men så har det seg sånn at Taylor Swift kom men nytt album på fredag- The Tortured Poets Department. Og jeg ble hekta, så lesing får komme seinere :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Robert Steen sin bok er nok veldig fin vil jeg tro. Har du sett filmen? Håper du hadde en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før helgen startet jeg på Når kongen dør, av Elina Backman. Det er en debut av en finsk krimforfatter. Den leste jeg raskt ut! Likte den veldig godt, og har satt bok nr. 2 på ønskelista allerede.

Av Kafka har jeg kun lest Prosessen. Den var ikke lettlest, og jeg husker den som noe kjedelig.

Ønsker alle en god helg videre :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hørtes kjekt ut med finsk krim. Håper du hadde en god lesning og en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat avsluttet Hr Penumbras døgnåpne bokhandel.
Små-trivelig og små-spennende og en artig liten sak av en bok.
Jeg har aldri lest Kafka, men jeg tipper Hr Penumbra kunne vært et herlig pause innslag hvis jeg altså strevde med en Kafka
(Jeg må da lese en Kafka en gang? Får mote meg opp en stund til)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Penumbra er en herlig bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja enig at det er søt bok. Ja Kafka er verd å lese. Det er mye som er aktuell i dag, de universielle Kafka beskriver mellom mennesker, etikk, moral og klasser. Så det var verd å lese, får etter hvert se om det blir Kafka. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på å lese «Den himmelske makrell» av Tor Åge Bringsværd og morer meg kostelig. Science fiction leser jeg ytterst lite av men når det er skrevet av denne mannen fryder jeg meg…spenning er det og!
Denne uken var temaet Johan Borgen og hans forhold til Fredrikstad på biblioteket så da lånte jeg med meg «Natt og dag» noveller som jeg så vidt har fått startet, den første novellen er skrevet fra Akerøya på Hvaler…å, jeg kjenner det så godt!
En annen novellesamling jeg leser i er «Weekend i Guatemala» av nobelprisvinneren Miguel Angel Asturias, gode de og men her er det krig og overtramp på sivilbefolkningen som er tema.
Av Kafka har jeg bare lest «Prosessen».
God lesehelg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tor Åge Bringsværd er en dyktig forfatter. Kjekt med novellesamling. Likte du prosessen? Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er en stund siden jeg leste den, syntes den var forvirrende og uhyggelig, klaustrofobisk men fasinerende også. Vel verd men krevende å lese.
Ha en fin søndag!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dapatkan bonus dan promo menarik setiap kali bermain game slot di website login Lapak303 dan temukan game slot yang sesuai dengan selera dan keberuntunganmu di sini. Segera daftar di website dominobet slot dan dapatkan keuntungan berlipat ganda dari game slot online.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig greit å ha flere bøker tilgjengelig, men nå når våren kommer, og hagen «gauler», blir det færre timer til lesing.
Siden du spør, kom jeg på at jeg en gang for lenge siden begynte på «Brev til Milena». Strengt tatt bare delvis skrevet av Kafka. Den leste jeg aldri ferdig, uvisst av hvilken grunn. Kanskje jeg var for ung, har en erindring om at jeg kjedet meg. Gjerne jeg hadde sett annerledes på innholdet nå.

God bokhelg alla ihop!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det skjønner jeg. Jeg har kun en balkong/ terrasse, har ryddet litt på den i dag, men må gjerne rydde mer nesten uke. Siden været har vært mye kaldere må jeg vente til å plante noe i mai tror jeg. Hm interresant det du skriver om Kafka, han utfordrer leseren til de grader. Men likevel er mye innhold hans, mye om moral, etikk, menneskelige forhold og klasser. Håper du får en god tur i hagen og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tar for meg en krimbok denne helgen. "Jenter uten navn" av Mikaela Bley.

Den tyske serien du nevner er den på NrK?

Ellers så har Librarything nettopp åpnet "TinyCat Birthday Treasure Hunt" som varer ut april. Så langt har jeg funnet 2 gåter og jeg er nå garantert en ny Badge.

PS! Det blir ikke lesing før i kveldinga pga nå felles der ned trær oppe ved veien og det skaper en skjærende lyd som går gjennom bein & marg. Så nå hører jeg på musikk på Spotify & gamle svisker.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nei dessverre tror jeg ikke den er på nrk skulle ønske det. Kanskje NRK kjøper den inn? Krim hørtes bra ut. Håper du får en god lesning og ha en god tur i hagen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilken serie er det snakk om? Er serien relatert til Slottet av Frank Kafka? Hvem sender serien i Norge? Fremfor alt hvordan er boken ? Har lest altfor lite av Kafka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serien er ikke på NRK den sendes på ARD i Tyskland. Den handler om hans liv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg googlet nettopp på Franz Kafka's navn + film og fikk opp en Wikipedia side:

Kafka is a 1991 mystery thriller film directed by Steven Soderbergh. Ostensibly a biopic, based on the life of Franz Kafka, the film blurs the lines between fact and Kafka's fiction (most notably The Castle and The Trial), creating a Kafkaesque atmosphere. It was written by Lem Dobbs, and stars Jeremy Irons in the title role, with Theresa Russell, Ian Holm, Jeroen Krabbé, Joel Grey, Armin Mueller-Stahl, and Alec Guinness. Simon McBurney appears in his film debut. It was partially filmed on location in Prague.

Released after Soderbergh's critically acclaimed debut Sex, Lies, and Videotape it was the first of what would be a series of low-budget box-office disappointments. It has since become a cult film, being compared to Terry Gilliam's Brazil and David Cronenberg's Naked Lunch.

Lurer på om den er å få kjøpt. Noen som vet ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei. Skjønner at du sikkert ønsker å eie en fysisk versjon, men tenkte å komme med 'funker-som-oftest'-løsningen min for å se filmer og serier på nettet.

Tyrkerne er veldig glad i film og det kryr av nettsider som viser gratis strømming av både gamle og moderne filmer/serier.

https://ugurfilm7.com/kafka/

Her har du Kafka-filmen tilgjengelig. Den eneste "ulempen" med å se på tyrkiske nettsider er da at underteksten er på tyrkisk, så det hjelper jo godt med at man forstår det engelske språket tilstrekkelig nok til å få med seg handlingen via talen :-)

Det er veldig lett å finne gratis strømming på tyrkiske sider ved å skrive i Google: 'filmens navn' + årstall + izle

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk hurtig svar fra Ravelry. Filmen er å låne på Amazon (30 dagers periode, evt kjøpe DVD)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjertelig takk. Jeg har ikke problemer med engelsk, vel kanskje med enkelte tekniske ord. Er noe kritisk med å gå inn på tyrkisk nettside. Skal spør mine engelske/amerikanske venner på Ravelry (hehe de kan mer enn å bare strikke).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Varsom får du være uansett hvilket språk nettsiden du skal besøke er på.

https://snl.no/HTTPS

Her kan du lese litt på Store Norske Leksikon om hvorfor du bør passe på å legge merke til den ekstra S-en etter HTTP i en nettadresse.

Godt filmskue! Fikk lyst til å sjekke ut denne filmen selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Prøver å være så varsom jeg bare kan på nettet. Takk for linken, den var interessant å lese og var ikke klare over betydningen av å legge til s bak http. Heldigvis så lærer man noe hver dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad Wøien