Dette er en bok som alle som tror at kolonialisme er noe som tilhører fortiden, bør lese. England (GB) har brukt alle skitne triks i boka for å beholde en av sine siste kolonier; Chagosøyene. Selv rådgivende uttalelser fra FN og Haag som ber Storbritannia avslutte sin ulovlige okkupasjon, blir ignorert og "det dreier seg om en rådgivende uttalelse, ikke en bindende dom" som en minister sa til parlamentet, så sent som i 2019.
Amerikanerne som har en militærbase på en av Chagosøyene, og som ble brukt som utskipningsbase i Irak-krigen og som tortursenter, ble ikke omfattet av haag' sin avgjørelse da de ikke hevder at øya Diego Garcia er deres, men er en leieavtale med GB som blir videreført av Mauritius.
Chagosserne som ble fordrevet fra hjemmene deres i 1972 forlangte å få reise hjem igjen, men GB satte seg på bakbena igjen og nektet dette av "sikkerhetsgrunner" og lot dem få besøke øya i noen timer!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

RandiSynnøve H Hoelingar hMcHempettHarald KPer LundIreneleserLailaPrunellaKirsten LundMonica CarlsenTine SundalMarit HøvdeLinda NyrudPiippokattaHanne Kvernmo RyeVariosaHeidiNinaDolly DuckInger-LiseIngeborg GYvonne JohannesenTom-Erik FallaLinda RastenAnineAnn ChristinPirelliVivaLaLivrebrekIngunnJChristoffer SmedaasJulie StensethAlice NordliGladleserMarie HolterGrete AastorpBerit RHelena ETonje Sivertsen