Denne helgen leser jeg Sovjetistan av Erika Fatland, som jeg har akkurat begynt på i går. Likte i hvert fall starten så langt. Jeg har lest grensen og Høyt av Fatland synes hun skriver med god innsikt presenterer generelle fakta som geografi og historie, samtidig forteller hun om det hun ser, opplever og hører og menneskene hun møter på. Synes Fatland skriver om landene hun besøker med mye respekt og verdighet, men samtidig gir hun leseren rom for egne reflekser.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en fin helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg leser "Vokterne" av John Grisham, og den er mer spennende enn han pleier å være. I sommer skulle jeg lese mer, og det har jeg gjort, og sett mindre på skjermen, den store, og litt mindre på den lille også. Litt fornøyd med meg selv. Det er interessant med jus, men alt med måte, og denne boka av Grisham er strammere enn den forrige. Da måtte jeg virkelig holde meg besluttsom. Med valp er det sannelig ikke lett å få ro, men vi har strammet inn på kosestunder og oppmerksomhet for at han skal sove mer. Den forrige hunden var ikke fullt så tilgjengelig hele tiden. Så det vil bli mer lesing. Så forresten at den gamle spalten "På nattbordet" kommer tilbake og er åpen for alle lesere. Jeg har alltid vært glad i den, selv om jeg leste den nokså uregelmessig fordi resten av avisen stort sett var uinteressant. Altså Dagens næringsliv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjekt en forfatter kan være mer spennende enn det han ellers ha skrevet. Kjekt med å få mer lesetid i sommer, hørtes travelt ut med å ha en valp. Håper du får en fin uke og håper du får god tid til lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sovjetistan var den første boka jeg leste av Erika Fatland. Den er utrolig bra!

Jeg har en tendens til å akkurat ha avsluttet lesing av en bok når denne tråden kommer i helgen :) Jeg bruker krimbøker som "pause-" eller avslappende lesing innimellom bøker fra andre sjangre. Nå leste jeg akkurat Glassvinge, av Katrine Engberg. Bok tre i i serien om politietterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner og den påståelige snushanen Esther de Laurenti. Veldig bra krim. Jeg har bestilt meg de to siste bøkene også, og gleder meg til de kommer.

Nå har jeg plukket fram 2-3 bøker som jeg skal lese de neste par ukene eller så. Jeg starter med Tirsdager med Morrie, av Mitch Albom.

Ønsker alle en fin helg videre!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja synes den er veldig bra er litt over halvparten nå. Veldig fint å få avsluttet bøker, da er sikkert ofte en ny rundt hjørne? Krim er en fin sjanger, underholdende og ofte spennende og lettlest synes jeg selv. Kjekt med en serie en leser på da holder litt lengre. Tirsdager med Morrie er fin synes jeg, håper den faller i smak og ønsker deg en fin helg og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka til Fatland har jeg hørt er god. Kos deg med den!
Jeg leser litt forskjellig, som vanlig. På senga leser jeg lett fordøyelig bok, Der skogen møter stjernene. Jeg er ikke veldig glad i feelgood, men denne synes jeg er fin foreløpig. Jeg har lest ca 1/3 av den. Ellers leser jeg også den noe mer forvirrende Prosessen av Franz Kafka. Den leser jeg med en lesesirkel jeg har starta på instagram, hvor vi bare leser klassikere. Ca halvveis inn. Jeg leser bare litt hver dag fordi den er litt forvirrende og vanskelig å tolke. Gleder meg til å diskutere den med de andre! I kveld startet jeg i tillegg ei bok jeg har fått av en forfatter (#reklame) for å skrive om da den er lest. Den heter En kamp mot demoner og er skrevet av Kjell- Vidar Åhman Teig. Den virker svært lovende, bare 30 sider inn, og det er et kjempepluss at handlingen foregår på -80/-90-tallet og dermed med beskrivelser av mye gjenkjennelig fra egen barndom.

God hælj til alle leseglade!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja synes den er veldig god, kan anbefale henne. Spennende med fordøyelig bok, har lest en del feelgod bøker, men jeg leser det med for underholdningsverdien og ikke nødvendigvis for kvaliteten og at jeg heller lese en bok for å unngå og se på skjerm og at det jeg kan være i en boble med en enkel verden uten å måtte tenke for mye på en måte. Prosessen er nokså avansert vil jeg anta, men sikkert spennende. Kjekt med å kunne gjenkjenne seg og mimre tilbake til egen barndom. Ønsker deg god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ConnieBjørg Marit TinholtEli HagelundLeseberta_23Marianne MTanteMamieReadninggirl30Mads Leonard HolvikMarianne  SkageIna Elisabeth Bøgh VigreTine SundalHarald KPirelliTone HFride LindsethelmeEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågPetter Nikolai HansenMalinn HjortlandBjørg RistvedtHeidi HoltanFindusTralteKirsten LundAvaKjell F TislevollVegard BorgenNorahStig TMarit HåverstadVannflaskeAnn ChristinDolly DuckLisbeth Marie UvaagDemetergretemorTor-Arne JensenmgeThea