Jeg har fått gode råd før, og de to siste bøkene jeg har lest som jeg virkelig har elsket, er "Det åttende livet" og "Zuleikha åpner øynene". Jeg vil så gjerne bli grepet når jeg leser, og det skjer ikke så ofte lenger, men jeg er nok noe av en romantiker også. Det skal sies at jeg ikke har noe sans for Lucinda Riley eller Jojo Moyes. Hadde Mytting vært der med sitt bind 3 til Søsterklokkene, hadde saken vært klar. Men han skriver ikke så fort. Hører gjerne hva dere forslår!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Det er litt komplisert å finne ut hvilke bøker du har lest, og mine anbefalinger er nok blant de litt eldre bøkene, - jeg er ikke så flink til å følge med i tiden, men det ser ut som om vi har nokså lik smak. Har du lest Britt Karin Larsens bøker fra Finnskogen (Folket på Finnskogen, m.fl., jeg orker ikke lage lenke😉), - de er etter min mening fantastiske! Vil du utenlands, kan jeg jo sterkt anbefale Kaptein Corellis mandolin, - eller A.S. Byatts Besettelse, - men begge disse er jo fra slutten av forrige århundre. Oj, - og så kom jeg på Marge Piercy's Fare, fare krigsmann, - alle sammen medrivende fortellinger!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei igjen, jeg kjøpte "Fare, fare krigsmann", "Kaptein Corellis mandolin" og "Besettelse" antikvarisk på ditt råd og har nå lest de to første. Felles for dem er at det tok noe tid før jeg ble sugd inn i handlingen. Den første tok det lengst tid med, men da de forskjellige personene kom sammen og det ble dramatisk, særlig for Jaqculine og Jeff (har jeg navnene riktig) var jeg solgt til historien. Og "Kaptein Corellis mandolin", som tidligere både sjarmerte og grep meg, har en spesiell kvalitet, at ting ikke er så opplagte. Det er ikke opplagt hvem som er venn og hvem som er fiende, og det er heller ikke opplagt hva som er en happy ending. Dette er kvaliteter som særlig min mann setter høyt, så han er nå neste på listen. Og jeg får glede meg til "Besettelse"! Takk for gode råd!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg må jo innrømme at det er så lenge siden jeg leste disse, at jeg ikke husker stort mer enn at jeg ble dypt grepet. Fra "Fare, fare krigsmann" husker jeg best skildringen av livet som krigsseiler, den dukker opp i hodet mitt hver gang det er snakk om krigsseilere, - og det har det jo vært ofte i det siste.
Når det gjelder "Besettelse", må jeg advare om at den har noen litt tunge partier med analyser av fiktive dikt fra viktoriatiden, men det går bra om man tar litt lett på dem😉 Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Advarsel notert! Jeg har kikket på boken og har nok fått inntrykk av det, ja. Men det er ikke slik at jeg bare må lese romantiske historier, jeg tåler litt å tygge på underveis! Og jeg har funnet filmen om Kaptein Correlis mandolin på nettet, så den skal vi nok se! Nicolas Cage og Penelope Cruz, det må være bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Ellen, det er sommerferie og jeg er n[ godt i gang med Fare fare krigsmann. Virker lovende! Jeg var forvirret ovet det store antall personer, men oppdaget etterhvert systemet kapitlene er ordnet i. God sommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var bra, - god sommer til deg også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, Ellen, jeg skal undersøke disse og velge meg en! Melder fra hva det blir, og hvordan den slår an!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannTorill RevheimReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne JensenTorJBBjørg RistvedtHarald KChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete Gjessing