Jeg har denne uken enda tatt meg en langhelg, så jeg hadde allerede fri i går. Jeg var på et bokbadet på Universitet angående Blomsterdalen av Niviaq Korneliussen som har vunnet nordisk råds litteraturpris, jeg har ikke lest denne boken, men lest hennes første. Den virket nokså interresant.

Jeg leser også fortsatt Donna Tartt Stillitsen jeg har sjekket sidene på norsk og tysk og på norsk er 800 sider, mens på tysk er 1022 , er ikke det litt rart med denne type forskjell?

Hva leser du denne helgen :)?

Ønsker alle en fin helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Deilig med langhelg og uteliv på deg, minnes du hadde vondt kne men det er kanskje over? :)
Høres litt rart ut med den sideforskjellen men det kan jo komme av skrifttype og antall linjer på en side, kanskje...
Jeg lånte meg 2 tegnete bøker i dag, en ungdomsbok om Rosa Parks, hun som ikke ville reise seg for de hvite på bussen i sør-statene, dette er en kortversjon av livet hennes. Den andre tegnete er Guy Delisle: «Pyongyang, en tegnet og meget begrenset reise i Nord-Korea»
Ellers har jeg begynt på «Mitt liv som rotte» av Joyce Carol Oates. Den leses nå i lesesirkelen her på bokelskere og siden jeg har hatt den på ønskelista aldri så lenge så var det på tide. Etter ca 70 sider er jeg bestemt på at dette er en sekser, så langt: veldig god.
Ha en super lesehelg alle lesehester!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja altså det med knærene er slitasje og delvis ikke blir kvitt pga ridning i unge årene, men det har blitt bedre med trening og mye gåging heldigvis :). Mitt liv som rotte ga jeg terningkast seks, jeg synes den var helt nydelig. Rosa Parks er jo en spennende dame.
Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne uken har jeg hørt ferdig Min skyld - en historie om frigjøring av Abid Raja som lydbok. Han leser boken selv, og han er lett å høre på. Jeg hører vanligvis lydbok når jeg er i stallen å møkker, men vi har hatt så mye fint vær i det siste at hestene har bare stått ute. Dermed måtte jeg til å rydde og kaste litt gammelt høy og annet rask etter vinteren. Syns det er lettere med lydbok om jeg samtidig er i aktivitet.

Jeg har i tillegg fått tak i 304 dager av Simon Stranger på biblioteket. Den har vært mye utlånt så jeg var kjapp til å ta den med da jeg oppdaget den i hylla. Det er en sterkt bok og jeg liker hvordan han også forteller om Afghanistan i historisk perspektiv. Jeg regner med å lese den ut i helga, men dette er ikke en bok jeg blir ferdig med med det første.

Ønsker dere alle en fin helg, håper dere har like fint vær som vi har her på Sørlandet,

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Lydbok i bevegelse er ganske grei ting, da får en gjort ting, men samtidig har en tid å lytte og få med seg en bok, veldig fin måte å få bli ferdig med en bok med. Gøy med å finne en bok som ellers har vært mye ut av biblioteket.

Håper du får en god helg og ja det ser ut som godt vær her i hvert fall :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat blitt ferdig med Tvillingenes dagbok, av Agota Kristof. Det var en veldig annerledes bok, lettlest, og veldig bra. Jeg leste den ut en morgen før frokost :)

Nå leser jeg boka Drømmen om en vingård i Italia, av Hilde Ljungstrøm. Denne boka vant jeg faktisk. Jeg har så vidt kommet i gang med den, men synes den er bra så langt.

Jeg skal prøve meg på å lese bøker på italiensk i en periode nå, så jeg har startet på Novecento. Un monologo, av Alessandro Baricco.

Ønsker alle en fin helg i det vårværet som måtte komme deres vei!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har lest den første av Kristof og jeg synes den var veldig lettlest ja. Gøy å lese ut bok før frokost. Hm gøy å vinne en bok. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, Novecento er fantastisk! Leste den for flere år siden, og har tenkt å gjenlese den snart.

Giuseppe Tornatore har lagd en helt nydelig film basert på monologen: La leggenda del pianista sull'oceano (1998). Musikken er ved selveste Ennio Morricone og Tim Roth spiller hovedrollen. Tror jeg har sett filmen fem ganger.

Lenker til traileren og et klipp med musikken på YouTube.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tusen takk for tips :) Jeg fant forresten hele filmen her:
https://www.dailymotion.com/video/x7uusrj

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og tusen takk for tips fra deg! Jeg kommer garantert til å se den enda en gang :-)

En liten kuriositet: Baricco, som er fra Torino, hovedstaden i Piemonte-regionen, skrev monologen for skuespilleren Eugenio Allegri. Skuespilleren, som også er fra Piemonte, uroppførte den i juli 1994 – det året boka ble utgitt – under Festival di Asti – en piemontesisk by som har en helt spesiell plass i hjertet mitt.

Han oppfører fortsatt monologen på teatre rundt i Italia, og jeg fant en inspilling av monologen med ham på YouTube.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så smart med langhelger nå, når dagene blir lenger og lysere :-)

Leser flere bøker, men ble nå i formiddag ferdig med Cursed Bunny av den sørkoreanske forfatteren Bora Chung. Den var litt ujevn, men likevel såpass god at jeg trillet en sterk femmer på terningen.

Nå har jeg begynt på Åh, William av Elizabeth Strout. Har også lånt en bok på Allbok, Gjenferdet av Alexander Wolf av Gajto Gazdanov. Romanen inngår i Cappelen Damms serie Oversette mesterverk. Den ble opprinnelig utgitt i 1947 og kom på norsk i fjor.

På italiensk har jeg Tre uomini in barca / Three Men i a Boat av Jerome K. Jerome.

God lesehelg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja jeg har også fått gått lengre tur begge dager, så er fint å få litt luft og bevegelse på dagtid. Er Åh, Wllliam bra?Jeg vurderer nemlig å lese den selv. Spennende. Du har mye på gang. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg liker Åh, William, den andre romanen om Lucy Barton , men jeg liker bøkene om Olive Kitteridge bedre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Eileen BørresenKirsten LundPiippokattaReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TVannflaskeLinda NyrudMarianne_AvaBenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud Husevåg