Nasjonalromantikken blusser i dinne korte forteljinga. Det med Hamsun, er at språket er full av liv og halder ein så mykje erfaring frå forfattaren sjølv, vel og med at dei siste sidene rett og slett knakk brystkassa mi. Berre Hamsun kunne ha skreve ein slik bok om kjærleik, for så å vere tidlaus og svært aktuell mange år seinare.
Les!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Victoria er en fin roman. Du skriver nasjonalromantikken, men du mener kanskje nyromantikken som Hamsun anses for å introdusere med sine tanker om det ubevisste sjeleliv. Andre mener han var Norges første modernist pga av hans skrivestil i Sult.
Romanen Victoria regnes som en nyromantisk tekst. Nyromantikken oppsto i Norge på 1890-tallet som en reaksjon på realismens samfunnskritiske tekster (Ibsen), og var inspirert av romantikken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Søren!
Kjekt å framleis bli belært etter skulen. Heilt riktig av deg å rette meg, monge takk ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Tone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Sæverhagen