Hei,

Jeg lurer på om dere kjenner noen bra spenningsbøker for ungdommer, helst norsk forfatter (noe som hardy-guttenne) og er del av en serie med flere bøker?

Mange takker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Thomas Enger "Killerinstinkt" skal være en god og spennende ungdomsbok. "Midt i svevet" av Arne Svingen kan også anbefales. Ellers er det verdt å merke seg Johan Mjønes sine ungdomsbøker, Død manns kiste, Blodspor i Klondyke, Kapteins Nemos testamente og Skattejegerne. Noen av disse er nyskrivninger av gamle klassikere. Kan også anbefale Tom Egeland sine ungdomsbøker, Skatten fra Miklagard, Mumiens mysterium og Katakombens hemmelighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste Sommerset-serien av John Donner som ungdom, noen av de få bøkene jeg leste selv om de var på nynorsk. Det er 13 bøker i serien, se i hylla mi for norsk krim, har alle bøkene der. Og jeg var 12 år når jeg begynte å lese Knut Gribb.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kommer helt ann på alder. Men serien til Larsson, Løken feks. Du har jo den siste boken til McManus

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke akkurat lik Hardy-guttene, men Sigbjørn Mostues trilogi I morgen er alt mørkt er en utrolig spennende norsk ungdomsserie. Spenning på høyt nivå!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen forslag fra engelske forfattere som er oversatt til norsk som jeg likte svært godt selv som ungdom:

  • Stormbreaker-serien av Anthony Horowitz (spenningsbøker, type agenter/spioner/james bond-aktig historie). Anbefaler alder 10-15 år.
  • Sagaen om Darren Shan-serien "Skrekkens sirkus" (spenning/grøsser om vampyrer) Anbefaler alder 10-15 år.

Bjørn Sortland-bøkene som var nevnt her passer nok mest for barn opp til maks 12 år. Tror nok tenåringer over dette vil finne dem barnslige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tom egeland har en del gode bøker. spør på bib...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bjørn Sortland har skrevet flere bøker om kunstdetektivene, og Jørn Lier Horst har Clue-serien. Begge var populære hos min gutt i overgangen barn/ungdomsalderen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryLailaPiippokattaKaren RamsvikAmanda AKirsten LundReadninggirl30HanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEivind  VaksvikEli HagelundMads Leonard HolvikAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumNorahIngvild SAstrid Terese Bjorland Skjeggerud