Denne boken burde være obligatorisk lesning for alle. Den er usedvanlig lærerik på så mange nivåer.
En av tingene som overrasket meg mest, var hvor ofte radikaliseringen har en ingrediens av godt gammeldags tenåringsopprør. Det hadde aldri slått meg at niquab-bruk, og et liv under strenge religiøse normer, kan være et uttrykk for opprør (mot foreldre og familie) snarere enn undertrykkelse. Noe av retorikken til disse tenåringsjentene som dro til Syria for å delta i jihad, var rett og slett gjenkjennelig.
For hvem husker ikke hvor lett det er å romantisere en eller annen person eller ide når man er tenåring?
Boken er også utrolig spennende, og den hadde noen sånne sjeldne partier som får meg til å glemme at jeg sitter og leser. Det gjaldt spesielt chattesamtalene mellom søstrene i kalifatet i Syria og deres bror her hjemme i Norge, som var blitt ateist av alle ting! Hinsides fascinerende!
Anbefales til absolutt alle!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 1 svar.

[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Readninggirl30mgeBookiacBrit HonningsvågKristin_Tor-Arne JensenAskild GjerstadKirsten LundTine VictoriaG LBjørg Marit TinholtPiippokattaEvaanniken sandvikMarie HolterHanne Kvernmo RyeLinnEllen E. MartolAnn ChristinKaren RamsvikEmil ChristiansenLinda NyrudLise MuntheTove Obrestad WøienDannyEgil StangelandAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechKnut HauglandNina SolåsRoger MartinsenInger-LiseLeseberta_23ToveBjørg  FrøysaaRandiAHilde H HelsethTone HGrete Aastorpsiljehusmor