Jeg har oppdaget en forfatter som ga meg vibrasjoner. Kafka på stranden var den jeg begynte med. Den kom jo for mange år siden, men jeg har sett tittelen, det har vært gitt utdrag fra den til eksamensoppgaver, jeg har vært smått nysgjerrig, men tykkelsen har gjort at jeg aldri har foreslått den for våre tynn-bok-elskende lesesirkel. Så lånte jeg den, da jeg var innom biblioteket og hadde tid å slå i hjel en gang i høst.
Da jeg begynte å lese, ble jeg hekta. Her var det fantasibredde! Her var det spenstige innfall og mange slags virkeligheter! Måten han bandt disse virkelighetene sammen, var også fascinerende å se. Mest som en bekreftelse på at det er mange muligheter for å bruke romanen til andre ting enn å gå tett på virkeligheten, som man gjør nå. «Virkeligheten». I tillegg trekker han inn smått og stort fra både høy og lav vestlig kultur. Hva han gjør med den japanske kulturen er vanskeligere for meg å se, men jeg antar at han blander høy og lav her også. Både Johnny Walker og Colonel Sanders (som grunnla matkjeden Kentucky Fried Chicken, det visste jeg ikke) er med. Som slemminger, i alle fall er Johnny slem. Jeg synes dette er moro, men han trekker inn veldig mye fra vestlige filosofer også, som kanskje blir en liten smule påtatt og/eller lettvint, men personlig synes jeg det er mest moro. Men jeg leste et sted, da jeg googla boka, at en av kritikerne kalte dette noe forferdelig tull. Jeg skal lete litt mer etter anmeldelser, men det er så vanskelig å finne sånt nå som alt er bak betalingsmurer. Det som er viktig for meg, er at Murakami har åpnet noen muligheter for meg, at denne veien inn i et fiktivt univers er en mulighet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg ble også nylig "Murakami-frelst". Har hørt mange av bøkene på Storytel, og det anbefales sterkt! Oppleserne er utrolig dyktige! (Særlig Rupert Degas og Adam Sins)

Foruten de mest kjente (Kafka, Norwegian Wood, trekkoppfuglen) anbefaler jeg Sputnik Sweetheart, A Wild Sheep chase, og South of the Border West of the Sun

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da liker du nok også 1Q84

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du må også lese Trekkoppfuglen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie Uvaag