Stedet er Berlin, året er 1955.
Operasjon Gold lanseres; et topp hemmelig prosjekt som skal tappe følsom kommunikasjon mellom Øst-Berlin og Moskva.
Den unge britiske teknikeren Leonard Marnham starter en muldvarpferd under hovedstaden sammen med vakre, fraskilte Maria. Deres to verdener er som natt og dag, og Leonard aner at livet hans står ved et veiskille. Marerittet som venter ham aner han ingenting om...

Det historiske bakteppet veves uanstrengt sammen med den fiktive delen om forholdet mellom de to elskende. McEwan leverer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Hva var det som gjorde at du ikke ga høyere terningkast?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den fikk ikke høyere terningkast av meg fordi den ikke når helt opp mot andre bøker jeg har lest av McEwan. God, men ikke helt i toppskiktet.
Det var en del passasjer som var ganske uinteressante for min del, men andre som er teknisk interesserte, vil nok finne dette helt i sin gate.
På tross av dette klarer forfatteren likevel å holde lenge nok på interessen min til at jeg får med meg det som virkelig fenget; nemlig forholdet mellom de to hovedpersonene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner. Hvilke er dine McEwan-favoritter (eller hvilken)? ø Og hvorfor? Og hvilken anbefaler du til en som ikke har lest McEwan før? - Og hvorfor? Jeg stiller en del spørsmål, he-he, men det er jo frivillig å svare :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Om forlatelse" og "Barneloven" er mine favoritter. Førstnevnte er også filmatisert, men jeg likte helt klart boka best. Den har et historisk bakteppe - 1. verdenskrig, som er ispedd fiktive mennesker og hemmeligheter. Vi følger disse menneskene fra 30-tallet og fram til i dag.

I "Barneloven" er det etiske problemstillinger som er tema, og her blir man berørt uansett standpunkt.

Håper dette ga deg svar, men spør gjerne hvis du lurer på noe annet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine HvasshovdAnneHilde VrangsagenSynnøve H HoelConnieInger-LiseMads Leonard HolvikIna Elisabeth Bøgh VigreNadira SunsetTanteMamieIngeborg GTurid KjendlieAnniken RøilLisa Chatur VestbyEgil StangelandMargrethe  HaugenPiippokattaNina GLene AndresenRufsetufsaKirsten LundLailaRisRosOgKlagingVannflaskeAmanda ACecilie EllefsenBjørn SturødCaroline Ekornes JohannessenAlice NordliTrineingar hEllen E. MartolTorill RevheimAud- HelenTom-Erik FallaElinBeKjell F TislevollMarit HåverstadFriskusenAnneWang