Starten på 2016 har vært en stor opptur for meg på lesefronten.

Jeg er godt i gang med Popsugar Reading Challenge og fortsetter derfor med to bøker som passer inn i den. Den første er Through the Looking-Glass av Lewis Carroll, dette er "oppfølgeren" til Alice i Eventyrland og kommer ut på film senere i år.

Den andre boken jeg leser er Waiting for Shadow Tracking Jane av Eduardo Suastegui. Dette er "prequelen" til en serie som jeg faktisk har veldig tro på, selv om jeg bare har lest halvparten. Om jeg blir ferdig med de så fortsetter jeg på første bok i serien tenker jeg.

Håper dere også har fått en god start på det nye året. God helg!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 38 svar.

Har begynt på Islamboka til Storhaug. Den bør alle lese, og spes de på Stortinget og regjeringa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uten å ha lest den er jeg ikke sikker på om alle burde lese den. Den kan kanskje åpne øynene for noen, men jeg har inntrykk av at den krisemaksimerer og gir ett lite nyansert bilde. Det tror jeg ikke er bra om man er lettpåvirkelige og ikke bruker sin kritiske sans og undersøker kilder. Selv foretrekker jeg mer objektive bøker enn jeg har inntrykk av at dette er. Som sagt har jeg ikke lest den, det er bare mitt inntrykk.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

folks egne opplevelser er subjektive, ja, men her er det også snakk om en diagnose som mange ikke kjenner til, og som det er mye fordommer imot enda. Noen bør også lese bok Hvorfor hopper jeg av den japanske gutten. den er også bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har jeg misforstått noe? Hva har islamboka til Storhaug med "Hvorfor hopper jeg" å gjøre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ingen ting, men den har mye å gjøre med den bok som heter ANNERLEDES som omhandler folks egne opplevelser med det å ha AS. Burde kanskje ha stått under den istede..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir litt klamt når Storhaug ser på folk rundt seg og vurderer om de er muslimer eller ikke, kun ut fra utseende, for deretter å tillegge dem masse egenskaper basert på dette. Hvor "islamkritikken" i dette er, forstår ikke jeg, for meg virker det mer som en slags paranoia ispedd mange vrangforestillinger om at alle muslimer er en homogen gruppe med visse egenskaper og holdninger.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er det inntrykket jeg har og. Da hjelper det ikke om man skulle ha gode poenger, de forsvinner i hysteriet og det blir helt umulig å ta en nøktern diskusjon. Synd, for en god diskusjon der man ser på utfordringer og løsninger kan godt tenkes at trengs.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lest Jojo Moes sin 'Et helt halvt år '. Jeg har knapt klart å legge den fra meg, en tvers igjennom nydelig bok. Men det skal sies at jeg kanskje burde ventet med å lese den til jeg ikke lenger var høygravid og full i hormoner som svinger humøret opp og ned... Jeg har ledd og grått om hverandre, brukt kilometer med kleenex og fått en del rare blikk og kommentarer fra min kjære samboer...men det var så verdt det! Nå går turen videre til oppfølgeren, med kleenexen klar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg har vore utanlands denne helgi, og har til fulle brukt "bøker kjøpt på ferie tel ikkje"-regelen - med eitt vart det enno trongare i bokhylla enn før... (og nesten overvekt i kofferten - at bøker skal vera so tunge, då!)

Eg har til òg med lese litt på turen. Eg hadde berre med meg ei bok (fordi eg trassa alt har byrja å verta kjent med meg sjølv), Fragile Things av Neil GAiman. Det er ei samling korttekstar, for det meste noveller - og for det meste litt skumle. Eg hadde òg med meg ei lydbok, som har gjort nettene litt kortare enn planlagt. Eg er heilt hekta på The Chronicles of St. Mary's av Jodi Taylor, som handlar om ei gruppe historikarar som forskar på hendingar i kontemporær tid (ok, dei er tidsreisande). Eg gjekk òg på ein smell og kjøpte Pride & Prejudice & Zombies, som eg kom godt i gang med på flyet heim. Den blir film i år, så kanskje den kan gå på leseutfordringa.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg trives med å lytte til en bok jeg ALDRI hadde sett for meg at var noe for meg - nemlig The Hunger Games! :-) Jeg er for lengst voksen og trodde at det er en fjortis/ungdomsserie uten snev av interesse for de over 20, så å si. Så feil kan man ta! Jeg kom tilfeldigvis over noen godt voksne på Goodreads som hadde kost seg veldig med den og da tenkte jeg: Still med åpent sinn, prøv, så får vi se. Opptakten til min "oppdagelse" av denne ligger nok i det at jeg følger den dystopiske lesesirkelen her på bokelskere og snuser litt rundt etter dystopiske bøker. Jeg hadde fått med meg at The Hunger Games er en dystopi. Så fikk jeg lyst til å se filmen. Men tenkte at jeg må da prøve boken før filmen. Og sånn gikk det til at jeg faktisk oppdaget nye horisonter. Oppleseren er fin, så det blir nok en bra "reise" i The Hunger Games-landskapet fremover.

Jeg begynner ellers på The Girl With All the Gifts denne uken i og med at det er denne valget falt på i den dystopiske lesesirkelen (http://www.amazon.com/Girl-All-Gifts-M-Carey/dp/0316334758/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1452461866&sr=8-1&keywords=the+girl+with+all+the+gifts). Den har gode omtaler, så det burde bli bra. Fint å lese den sammen med flere. Dette blir også auditiv lesning :-)

Som en liten kuriositets-/titte-innom-bok i små porsjoner leser jeg (for en gangs skyld i papirutgave): The Grapes of Math: How LIfe Reflects Numbers and Numbers Reflect Life (http://www.amazon.com/Grapes-Math-Reflects-Numbers-Reflect/dp/1451640110/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1452461795&sr=8-2&keywords=the+grapes+of+math).
En mattebok med mye artig informasjon samt anekdoter som man hverken trenger være nerd eller Einstein for å få noe ut av.

Ha gode lesedager alle sammen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for tipset! Nå fikk jeg også lyst til å lytte til Hungergames.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den første Hunger Games-boka har jeg akkurat lest. Gode ungdomsbøker kan med fordel leses av oss som rundet 20 for noen år siden :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Las den som 46-åring. Det gjekk heilt fint det også.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Godt nytt år. Ukene og dagene går alt for fort for tida. Jeg holder fortsatt på med Anne Holt sin bok Offline. Leselysten har kommet mer tilbake, men ser jeg har holdt på med boka i litt over en måned nå. Det ble lite lesing i jula, men blitt mer lesing den siste tida. Så langt liker jeg boka.

Ha en fortsatt god helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat begynt på Odinsbarn av Siri Pettersen. Den har jeg gledet meg til lenge!
God helg:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så flott at det er bedring i sikte på viktige plan, Vibeke :-) Når det gjelder meg og lesing har jeg ikke kommet så veldig mye lenger med biografien om Børli, bare litt over halvveis nå - en malepensel har blanda seg inn i lesingen...

Forresten, i romjula tok jeg rennefart og humra meg gjennom 4 av diktsamlingene til vossingen Jon HJørnevik. Ingen dårlig hverdagspoet, Hjørnevik!

I dag lørdag fant jeg ei bok i gratishylla på Odda bibliotek. Dette er ei hylle i kinofoajèen som har felles inngang med biblioteket, hvor menigman setter igjen bøker de ikke lenger har interesse av og andre forstås kan forsyne seg gratis fra. Jeg plukka da med meg novellemester Ingvild H Rishøy sin bok Historien Om Fru Berg.

Fortsatt god lesehelg og uke!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg har akkurat avslutta boka Det er du som er Bobby Fisher av Christer Mjåset. Ei fortelling om fem kameratar som har ei felles oppleving frå barndommen dei ikkje klarer å komme over. Boka er spennande, men inga typisk krimbok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så fint at du for alvor har fått igjen leselysten, Vibeke!

Jeg holder fortsatt på med flere av de samme bøkene som forrige helg. På e-bok Thomas Manns Trolldomsfjellet og Essays – første bok av Michel de Montaigne. Har også begynt på Letter from Casablanca av en gammel favoritt, Antonio Tabucchi. Boka består av åtte fortellinger. Har så langt lest tittelnovellen, og hvis de andre er like gode, er det bare å glede seg!

På lydbok hører jeg fortsatt på O. Henrys Complete Short Stories Collection og har begynt på en roman av en annen stor favoritt, nemlig Angels av Denis Johnson.

Riktig god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg holder på med Marit Eikemo sin "Alt eller ingenting". Jeg liker den så godt! Pussig, rar, om utenforskap og fellesskap. Dette er den andre Finn.no-romanen som kom ifjor; jeg har også lest den første, Torget. En mor og datteren Maja flyttet inn i et hybelhus. Vi vet ikke hvor de konmer fra, og de har ikke med seg noe som helst, utover et par kofferter. Leiligheten fylles med ting fra Finn - og tilværelsen fylles vel stort sett også med folk fra Finn.no den også - i tillegg til andre i nabolaget.

Jeg prøver også i å få lest gjennom kortlisten for P2lytternes romanpris, og Eikemo ble plukket derfra. Der er det alltid noen godbiter som jeg ikke har fanget opp andre steder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg held på med "Den største forbrytelsen" av Marte Michelet, så det blir nok litt meir lesing i denne i løpet av helga. I tillegg har eg mange barne- og ungdomsbøker på leselista for tida, grunna norskstudie, så eg les kanskje noko frå denne lista i tillegg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fortsetter med Irene Huss jeg... Avslutter "Den som lurer i mørket" nå, og fortsetter videre med "I dødens skygge" av Helene Tursten. Det blir siste boka i serien. :)

God helg! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg venter på de store godbitene ennå, men jeg prøver. Mens jeg venter leser jeg for tiden Knuste hjerter og halve sannheter av Geir Sætre. Natt til torsdag ble jeg ferdig med Fjellets skygge av Gregory David Roberts, og torsdagsnatten begynte jeg på De fortaptes øy av Melissa de la Cruz.

Det har vært litt lunken lesestart i år, og selv om Fjellets skygge ikke var så verst så venter jeg fortsatt på boka som tar meg med storm og som hjemsøker meg lenge etterpå, for det er så lenge siden sist.

Ellers har det vært den kaldeste dagen i uka så langt med - 15 grader, men har opplevd verre vintre før med tanke på at det var bitrende kaldt før i tiden da det brukte å være ordentlig vinter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De riktige godbitene har det nok ikke vært mange av her heller, men jeg er mer enn fornøyd med bøker som er underholdene, etter en periode med dårlig leseform.

Det har vært kaldt her og, men jeg beveger meg sjelden utenfor døren så det plager meg lite. Noe positivt er det jo med å være husbunden :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er godt å høre og håper det fortsetter sånn:)
For min del har jeg lest en god del bøker i det siste som jeg ikke får noe "forhold" til og som ikke underholder, så da går det riktignok trått. Så venter på boka som tar meg med storm:)

Jeg er også sjelden utenfor døra for det har jeg ingen grunn til siden situasjonen er som den er fremdeles. Men merker det innendørs, spesielt på morningsen at det er kaldere da før jeg setter på varmen. Slår alltid varmeovnen av om natta:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I kveld skal jeg lese ut "Det er heldgivs ingen som trenger meg", som er en artig, fatalistisk liten sak skrevet av "Liv Marit Wedberg, og oppfølgeren til "Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til". I morgen skal jeg i gang med "Lotus Blues" av Kristina Ohlson, som jeg har lest mye av tidligere. Gleder meg til femte bok i 2016!

Og på lydbok hører jeg på "Playground" av Lars Kepler. Har ikke helt bestemt meg for om jeg liker den eller ikke, men har bestemt meg for å høre den ferdig, siden jeg liker forfatterne!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kristina Ohlson skriver akkurat den type krim jeg liker, det er spennende og tar opp aktuelle samfunnsproblemer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For tiden leser jeg Huset ved bredden av Jurij Trifonov. En bok om det enorme boligkomplekset der Kominterns medarbeidere bodde på 30-tallet. Romanen skildrer ofrene for terroren gjennom øynene til barna av utrenskningenes ofre.
Samtidig er jeg godt i gang med Levi Henriksens bok Harpesang nok ei god bok fra forfatteren. Roy Jacobsens bok Hvitt hav er neste bok ut.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Er snart ferdig med "The Unreal and The Real - Outer Space, Inner Lands", ei samling med utvalde noveller av Ursula K. Le Guin. Ho har lenge vore ein av mine yndlingsforfattarar, eg elskar å lese om dei alternative samfunna ho skildrar, og korleis menneska der tenkjer og føler. Til dømes ei verd der fleirtalet er introverte og fåtallet ekstraverte (Solitude) eller eit samfunn der det er 16 gonger så mange kvinner som menn (The Matter of Seggri). Ho skriv rolege historiar utan masse action for actionens eigen skuld, men dei er vakre, dei grip meg og uroar meg ofte og slepp ikkje taket så lett.

Når eg er ferdig med Le Guin har eg lyst til å lese om igjen "Orlando" av Virginia Woolf. Eg kom over ein artikkel om denne boka i The Guardian, og vart minna på dei fantastiske skildringane av ein spesielt kald vinter:

"At Norwich a young countrywoman started to cross the road in her usual robust health and was seen by onlookers to turn visibly to powder and be blown in a puff of dust over the roofs as the icy blast struck her at the street corner."

Om det ikkje er like kaldt på Voss for tida, er det kaldt nok med minus 14 grader, så "Orlando" blir den perfekte vinterlesning. Dersom nokon er interessert, kan artikkelen om Orlando lesast her.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Året har starta bra her også. Og no har eg så mange gode, uleste bøker i bokhylla at eg har uvanleg store forventningar til dei neste 11,75 månadane.

Det er meldt ganske kaldt ver i helga. Spørs om det blir såpass mange minusgrader at det ikkje blir gjeterhundtrening. Men aldri så galt at det ikkje er godt for noko; då blir det i såfall meir tid til lesing.

Eg blir truleg ferdig med lesesrikleboka Middlesex i helga. Vidare er eg i gang med Sjakalen av Frederick Forsyth. Spanande og god bok så langt, men eg irriterer meg litt over diverse skrivefeil og det eg oppfattar som tildels svak oversetjing frå engelsk.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har startet med Halvor Tjønn sin bok om Russland. Fra vikingene til Ivan den grusomme.Etter hva jeg har forstått,er dette bind en i en trilogi om Russland. Interessant så langt. Hadde en fantastisk leseopplevelse med Charles Dickens' Store forventninger,som ble avsluttet denne uka. Nå har jeg kjøpt Skisser fra London som jeg prøver å vente med til jeg blir ferdig med Russland. Det blir nok ikke lett.
God helg til alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Dickens er en av mine favoritter, men jeg har ikke ennå kommet meg til Store forventninger. Får se om jeg titter innom den i løpet av året :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også godt i gang med leseutfordringen, jeg har slått sammen 2 lister og kommer da opp i 64 bøker (har 6 stk Roald Dahl på lista) og har laget en liste over dem. Jeg har lest ferdig 2 stk så langt og er igang med den 3dje fra liste 2, 'Read a book that has been translated to your language' Verdens største katastrofer - naturkatastrofer, epidemier, teknikkens forbannelse, krig og terror som er oversatt fra tysk, og når jeg er ferdig med den starter jeg på bok 4 'en bok fra biblioteket' Historien om det som ikke skjedde - kontrafaktisk historie. I tillegg til de 2 leser jeg litt på Sällsamheter i Uppsala også.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er endelig i gang med å lese Trolldomsfjellet av Thomas Mann og storkoser meg. Dette var midt i blinken for en lungesyk, en annerledes thriller med mye attåt. Språket er strålende og særlig Manns nådeløse beskrivelser av personene som dukker opp får meg til å dra på smilebåndet og humre fornøyd.
Fuglane av Tarjei Vesaas er jeg også i gang med. Flott bok det og, men Trolldomsfjellet blir foretrukket så langt. På iPoden lytter jeg til Sanger til Willow Frost av Jamie Ford, som til tider er engasjerende og tidvis også litt "dameroman-aktig", men helt grei bakgrunnsstøy til husarbeidet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så artig! Jeg begynte på Trolldomsfjellet forrige helg og storkoser meg, jeg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fuglane synes jeg var veldig fin, men det er en rolig og sart bok vil jeg si.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg liker den også veldig godt, så når jeg trenger en pause fra sanatoriet gleder jeg meg til å fortsette på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei jeg holder fortsatt på med jeg er pilgrim og prøver å gjøre jobbe meg gjennom den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

snart ferdig med Dan Brown, og da blir det Storhaug sin siste om islam

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Askild GjerstadKirsten LundTine VictoriaG LBjørg Marit TinholtPiippokattaEvaanniken sandvikMarie HolterHanne Kvernmo RyeLinnTor-Arne JensenEllen E. MartolAnn ChristinKaren RamsvikEmil ChristiansenLinda NyrudLise MuntheTove Obrestad WøienDannyEgil StangelandAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechKnut HauglandNina SolåsRoger MartinsenInger-LiseLeseberta_23ToveBjørg  FrøysaaRandiAHilde H HelsethTone HGrete AastorpsiljehusmorMarianne MHarald KMarianne  SkageJan-Olav SelforsThea