Jeg skal til Japan! (Hurra!) Og lurer dermed på om dere her inne har noen gode lesetips. Beste reiseguide, beste japanske forfatter, beste reiseskildring, beste bok med handling fra Japan, beste historiebok - hva som helst av tips tas i mot med takk. Med ett unntak: Jeg har aldri likt Murakami. Så finn på noe annet :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Du har fått mange gode tips under her. I tillegg vil jeg foreslå The thousand autumns of Jacob de Zoet av David Mitchell. Historisk roman som jeg synes gir litt interessant innsikt i japansk tenkemåte. Forfatteren er engelsk, men har bodd i Japan og er gift med ei japansk dame.

Gled deg til turen! Jeg var der 3 uker i sommer, fascinerende land!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk for svar, alle sammen! Blir tur på bibliotek på nyåret - gleder meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For noen tiår siden virket det som "alle" leste James Clavells roman Shogun - en historisk roman om møtet mellom europeere og japanere. Jeg har ikke lest den, jeg var litt for ung - men jeg husker min storebror var en av leserne... Kanskje den har tålt tidens tann?

Heldige du som har et så spennende reisemål i sikte, forresten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har heller ikke funnet glede i å lese Murakami, men har noen andre tips til japansk skjønnlitteratur. Fint å lese romaner fra det landet en reiser til. Det gir innblikk i sjel og tankesett. Her kommer noen forslag;
Kobo Abé: Kvinnen i sanden (denne gjorde stort inntrykk på meg da jeg leste den)
Shusaku Endo: Taus himmel
Shusako Endo: Skandale
Sawako Ariyoshi: The twilight years
Kenzaburo Oe er så vidt jeg husker nobelprisvinner. Har lest ham, ble interessert, men kunne ikke helt gripe det.

God tur!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det rene landet -Alan Spencer. .bok fra Japan. Riktignok rundt 1850,men likevel. Lenge siden jeg har lest denne, men mener den var ganske bra. Skildrer datidens Japan på en fin måte. Lettlest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

nærmeste bibliotek, eller så har du lonely planet, verden og vi, alle verdens folk og riker, jordens folk osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en del bøker av Murakami her, men det er også mange andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om du liker fantasy/science fiction/horror kan forlaget Haikasoru anbefales. De oversetter også litt andre ting. Verdt å sjekke ut uansett.

Ellers kan du prøve deg på klassikerne Krabbeskipet av Takiji Kobayashi og Snow Country av Yasunari Kawabata. Og eventuelt kultklassikeren Battle Royale av Koushun Takami.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Japan er kult! Har vært der 3 gangar i jobbsamanheng, og likte meg godt. Håper du også får ei fin oppleving. Skal du vere der lenge?

Dessverre har eg ikkje all verdens med boktips å kome med, men dersom du har interesse for eldre japansk historie kan det kanskje vere verdt å lese The Tosa Diary, ei reiseskildring på rim frå år 935. Veit ikkje kor lett den er å få tak i i Norge, sjølv så fann eg den på ein flyplass i Japan.

Av øvrige ikkje-Murakami-bøker som eg ikkje har lest sjølv, men som eg har lyst på, vil eg halde fram

  • Søstrene Makioka, i følge forlaget er dette "Japans fremste bidrag til verdenslitteraturen".

  • I misosuppen av ein annan Murakami (håper det ikkje var denne Murakami du egentlig meinte), eg har lest veldig mykje bra om denne boka. Det skal visst også vere ganske voldsom.

Håper du får mange fleire boktips av "ordentlege" Japan-kjennarar. God tur!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal forhåpentligvis være borte i to måneder (!) - stor stas!! Takk for tipsene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og så gløymde eg sjølvsagt A Geek in Japan. Ei slags innføring i japansk kultur, og kanskje spesielt populærkultur. Dattera mi, som er Japan-frelst, liker denne svært godt. Så dette er kanskje det eg burde halde fram som mitt fremste tips i denne samanhengen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I misosuppen er bra, men har en del ultravold og sadisme og er ganske "hardkokt". Man bør ikke være altfor skvetten om man skal lese den :-) Den er ulik det meste annet jeg har lest. Har omtalt den her tidligere, tror jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

DressmyshelfTord TveitStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudsusannaTheaReidun SvensliIngvild SSynnøve H HoelLene AndresenMarianne WollvikJan Arne NygaardAkima MontgomeryHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikTanteMamieFride LindsethAnne-Stine Ruud HusevågKirsten LundRagnar TømmerstøBente L.HanneBeathe SolbergHarald KBenediktePerSpelemannEileen BørresenLailaMalinn HjortlandFindusAnniken RøilTove Obrestad WøienTine SundalTor-Arne JensenTorill RevheimDaffy EnglundEvaingar hDolly DuckVannflaske