Jeg hadde en lek med mine facebookvenner for noen måneder siden.
Jeg ba dem svare på følgende spørsmål.
«Kan du nevne et land?» Den første nevnte Afghanistan.
Jeg skrev «Kunst, vitenskap eller historie». Den første svare «kunst».
Litteratur, billedkunst eller musikk? Den første svarte «musikk».
Jeg søkte etter «afghanistan» og «music» i Amazon og kom til denne boken.

Boken var interessant, jeg lærte om jøder som hadde emigrert fra Sentralasia til New York og som holdt på sin musikalske tradisjon. Det er var litt langt unna mine vanlige interesser, men jeg er glad jeg leste den. Jeg fikk til og med et passord til å laste ned musikkeksempler.

Så startet jeg en ny tråd på Facebook for noen dager siden.
Nevn en delstat i USA. «Alabama»
Litteratur eller billedkunst. «Litteratur»
Prosa eller drama. «Drama»
Det førte meg til denne dramatikeren. Jeg skal lese denne boken, så skal jeg starte en ny tråd der jeg anskaffer meg en ny tilfeldighetsbok.

Hvorfor gjør jeg dette? Fordi jeg er fascinert av hvor tilfeldighetene kan føre en. Jeg ville ikke visst noe om verken bukharijøders musikk i New York eller hvem Rebecca Gilman var om det ikke var tilfeldighetene som førte meg dit. Det jeg håper på er selvsagt at jeg skal lese en virkelig setter sine spor, og det bare på grunn av en tilfeldighet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Marit AamdalIngunn SAnne Berit GrønbechSiriG LBjørg L.Lars Johann MiljeBjørn SturødsomniferumGromgeKarin BergMartinKirsten LundStian AxdalKristin71NorahKarin  JensensiljehusmorHarald KEivind  VaksvikNerakntschjrldBerit RIngeborg GEster SAvaKorianderLinnNina SolåsJulie StensethEgil StangelandMarteTine SundalsveinAud- HelenGodemineJarmo LarsenLailaSynnøve H Hoel